Govern detecta 21 acomiadaments sense justificació

El registre de treball compta amb 345 inscrits i 246 són contractes temporals

-
-
El ministre portaveu Eric Jover ha dit aquest dimarts que el registre de treball té 324 inscrits, 246 són contractes temporals, el 76% de les persones inscrites. N'hi ha 78 que tenien un contracte indefinit. El Govern ja s'ha pogut posar en contacte amb 153 persones inscrites al registre per conèixer la casuística concreta. Entre aquestes s'han detectat 21 acomiadaments sense justificació.

"Ja se'ls ha donat recomanacions i en cas, que s'escaigui, el procediment a seguir", ha explicat Jover qui ha recordat que "demanen responsabilitat a les empreses". Durant la roda de premsa s'ha referit a la problemàtica dels temporers. "Hi ha la possibilitat d'organitzar un vol el pròxim diumenge des de Tolosa. No és segur però la companyia Air France ens diu que aquest vol es pot fer".

El ministre ha subratllat que que són treballadors de diferents estacions d'esquí i que s'analitzarà cas per cas per establir prioritats. També ha anunciat que s'ha decidit fer un procés automatitzat perquè els temporers tinguin permís de residència de manera automàtica fins el 3 de maig "i no cal que es desplacin".

Pel que als crèdits tous, hi ha 993 demandes i  20 persones mobilitzades per accelerar al màxim els ajuts a empreses i autònoms i poder fer efectius els pagaments. Ha informat que ja s'han recollit més de 615.000 euros entre els comptes habilitats per ajudar a pal·liar la situació creada per la Covid-19 i els SMS al 828 i ha detallat que a destacat que entres les donacions rebudes en destaquen la que ha realitzat el MoraBanc Andorra per una quantitat de 10.000 euros i la de la Federació de la Gent Gran que ha donat 1.000 euros.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending