Govern cedirà gratuïtament a FEDA i les mútues elèctriques l’energia produïda pels Arbres de Vent

L’executiu es farà càrrec, en cas d’avaria, de les reparacions que siguin necessàries per a unes instal•lacions que han costat 344.000 euros però no cobrarà per l’electricitat que aporti a les companyies

Un instant de l'acte de signatura del conveni.
Un instant de l'acte de signatura del conveni.

El Govern cedirà de forma gratuïta l’energia que es generi amb els Arbres de Vent, el projecte guanyador de la segona edició del pressupost participatiu, tot i haver invertit un total de 344.000 euros en la seva instal·lació i posada en marxa. Així es desprèn dels convenis que el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha signat aquest dilluns amb les diferents empreses d’electricitat que els embrancaran a la seva xarxa, i que també estipula la posada en servei, manteniment i explotació de les noves instal·lacions. 

 

Aquestes infraestructures s’instal·laran a Canillo, Ordino, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, pel que s’han signat convenis amb FEDA, Nord Andorrà SA i Mútua Elèctrica. El director general de FEDA, Albert Moles, el director general de Nord Andorrà, David Forné, i el president del Consell d’Administració de Mútua Elèctrica de Sant Julià, Joan Albert Farré, han estat els encarregats de firmar-los en representació de les diferents empreses. 

D’aquesta manera, el Govern col·locarà els Arbres del Vent i n’assumeix les despeses de subministrament i instal·lació, inclosos els fonaments, les canalitzacions d’embrancament a la xarxa, les arquetes i el cablejat de les canalitzacions. Per la seva banda, les empreses són les que decidiran el lloc, forma i procediment d’embrancament a la xarxa elèctrica i també tindran cura de la conservació de la infraestructura i en faran les inspeccions necessàries. En cas d’avaria o desperfecte, serà el Govern qui realitzi les reparacions, modificacions o substitucions que facin falta.

Tot i aquestes obligacions adoptades per l’executiu, els convenis deixen per escrit que el Govern aporta gratuïtament a FEDA, Nord Andorrà i Mútua Elèctrica l’electricitat produïda pels Arbres del Vent i que el text té una vigència indefinida. És a dir, les tres companyies, que després comercialitzaran aquesta electricitat, no donaran cap contraprestació a Govern per l’energia que els hi arribi via els arbres.

El ministre d’Ordenament Territorial ha recordat que és previst que el projecte, que va ser la proposta guanyadora de la proposta guanyadora de la segona edició del Pressupost Participatiu, estigui enllestida a mitjans del mes de febrer. La dotació final dels Arbres del Vent ha estat de 344.000 euros.

Comentaris (2)

Trending