Tributs investiga el suposat frau fiscal continuat que hauria comès un grup de màrqueting digital

Com a mínim els anys 2020, 2021 i 2022 diverses societats vinculades a la firma Bull International i domiciliades al Principat haurien deixat de pagar com a mínim una quantiosa part del que els hauria tocat abonar en matèria d’IGI i d’impost de societats

El grup Bull va iniciar-se com a Bull Performanze el 2019 a Madrid.
El grup Bull va iniciar-se com a Bull Performanze el 2019 a Madrid. arxiu

Si des de fa uns mesos, arran de diverses queixes i denúncies de socis i clients, la policia investiga per presumpta estafa una empresa de màrqueting digital establerta al Principat, ara és el departament de Tributs el que ha obert una inspecció per aclarir el suposat frau fiscal que haurien comès com a mínim dues societats vinculades al grup fins ara conegut com a Bull International. Encara que no ha transcendit la quantitat, els diners indegudament abonats serien centenars de milers d’euros.

Degut a la impossibilitat de la direcció d’Inspecció Tributària de localitzar els responsables de les societats i alhora fundadors de l’esmentada companyia, Rubén Gil i Óscar Tirado, respectivament, finalment s’ha hagut d’avisar a través del BOPA aquests dos experts en posicionar a les xarxes socials especialment cursos financers per saber invertir sobretot en criptomonedes. Les dues societats investigades són Bull International 2000 SL i Moneta 2021 SL.

Les dues societats investigades són Bull International 2000 SL i Moneta 2021 SL. Encara que no ha transcendit la quantitat presumptament defraudada, serien alguns centenars de milers d’euros

La inspecció oberta és generalitzada, encara que se centra en l’indegut abonament dels impostos relatius a societats (IS) i al general indirecte (IGI). La primera de les societats citades hauria defraudat presumptament durant els anys 2020, 2021 i 2022. La segona, només els dos darrers exercicis citats. En tot cas, la inspecció ara oberta hauria de servir per aclarir l’abast de la presumpta defraudació.

Inspecció Tributària sol·licita a les dues societats tot un seguit de documentació en relació als anys citats. En concret es demana el llibre diari dels exercicis corresponents; el llibre d’inventari de l’immobilitzat; els comptes anuals dels exercicis; es comptes majors dels exercicis; el llibre de registre de factures emeses; el llibre de registre de factures rebudes. Documents de les cotitzacions efectuades durant els exercicis concernits a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS); còpia dels estatuts de la societat vigents i el llibre d’actes de la societat.

També els sol·liciten a les dues societats els extractes bancaris dels exercicis corresponents de totes les entitats bancàries establertes al Principat d’Andorra i certificats emesos per totes elles conforme no es disposa o no s’ha disposat de més comptes dels facilitats, o bé conforme la societat no té ni ha tingut un compte obert en l’entitat bancària; els extractes bancaris corresponents als exercicis sotmesos a inspecció de totes les entitats bancàries estrangeres en què l’obligat tributari tingui o hagi tingut un compte obert en el període objecte de comprovació.

INVESTIGACIÓ POLICIAL

Fa com a mínim dos mesos que la policia té sobre la taula el cas relatiu a la presumpta estafa de la qual serien víctimes creadors de contingut que tindrien Bull International com una mena de proveïdor de serveis. Formalment l’empresa de màrqueting digital i ‘trafficker’ establerta a Andorra tindria com a socis -que en molts casos acabarien esdevenint víctimes- diversos creadors de contingut, radicats tant al Principat com més enllà.

Els cursos sobre criptomonedes són els més llaminers.

Relacionat

Investiguen una empresa de màrqueting digital que des d’Andorra estafaria creadors de contingut

Com a part de l’escàndol que amenaça aquest cas, hi hauria ara la suposada defraudació impositiva. El grup creat a Madrid el 2019 hauria acabat aterrant al Principat durant la pandèmia de manera totalment legal. Una altra cosa és la seva operativa i la manera d’ofegar als creadors de contingut als quals els principals fundadors de Bull International haurien convertit en socis i després, a mida que haurien tingut èxit, els haurien anat suposadament ofegat des del punt de vista financer. De queixes i accions legals n’hi ha diverses i de distinta naturalesa.

Per mirar de parar el cop, els esmentats Gil i Tirado capitanegen un altre grup, un conglomerat nou (Grupo Advanze) a partir del qual mirarien de fer creu i ratlla i que les reclamacions contra Bull International no els afectin la seva activitat normal i la seva font d’ingressos.

Comentaris (2)

Trending