La pròrroga per presentar l’impost de societats encén encara més els ànims dels gestors fiscals

Denuncien que fa temps que van advertir que una situació com l’actual es podria viure i recorden que moltes empreses traslladen les vacances a l’agost, just després d’un dels pics àlgids de feina i, ara, salten tots els plans

Un dels missatges d'error a la web de Tributs.
Un dels missatges d'error a la web de Tributs.

El malestar entre economistes, gestors i assessors fiscals creix. De res ha servit l’anunci de Govern d’ajornar fins al 31 d’agost la presentació de la memòria de l’impost de societats. Al contrari, encara ha enervat més els ànims, ja que posen en relleu que molts professionals hauran de canviar els plans de cara al mes de vacances sense que això garanteixi poder completar el tràmit. Per acabar-ho d’adobar, la gestió d’aquest tribut ha quedat deshabilitada de la web, sense cap termini fixat.

Que la plataforma falla és evident. El mateix Govern va admetre una “fallada tècnica” que, argumenten, seria el que al llarg dels darrers dies ha provocat que tramitar la declaració de l’impost de societats o de l’IGI sigui poc menys que una odissea. Vista la situació i que el termini inicialment previst per completar la gestió s’esgotava divendres, l’executiu va anunciar una pròrroga fins al 31 d’agost. Només per la primera de les figures. Per l’IGI, argumentant que el gruix de les declaracions ja estan presentades, no hi haurà més temps.

La web falla massa sovint.

Relacionat

El mal funcionament de la web de Tributs fa pujar per les parets els assessors i gestors fiscals

La solució, però, no ha calmat l’enuig del sector. De fet, l’ha acabat intensificant més. Nombrosos professionals ja han expressat la seva queixa. Primer, perquè, denuncien, no es tracta d’una situació nova. Ja fa anys que en moments àlgids el sistema, sigui per un motiu o per un altre, falla. També lamenten que, a més, es va advertir fa temps del que podia passar enguany, amb els canvis introduïts en el pla comptable.

Un altre punt empipa, i força, el sector. Fa temps que tenen assumit que el calendari tributari és el que és. I que al juliol, arriba un pic de feina amb la suma de l’impost de societats i els IGI mensual, trimestral i semestral. Per tant, mal moment per fer vacances. Així, apunten les fonts consultades, la planificació és que traslladar-les a l’agost. Fins i tot, moltes empreses tanquen.

Ara, amb la pròrroga, seran moltes les que hagin de canviar de plans. I, lamenten, molts treballadors potser no poden agafar els dies previstos. I sense tenir garantit que la fallada que afecta el sistema estigui solucionada i, per tant, s’evitin els problemes.

Un dels missatges d'error a la web de Tributs.

Relacionat

El problema informàtic a Tributs força Govern a prorrogar la presentació de l’impost de societats

De fet, i com han confirmat a Altaveu diversos professionals, ara mateix la gestió de l’impost de societats ha quedat deshabilitada de la web. Es pensa que l’objectiu és que descarregar volum de trànsit per poder fer els tràmits de l’IGI que, apunten des del sector, no estan pas tan avançats com es va assegurar des del Govern. De declaracions d’aquesta figura, encara en queden unes quantes.

I, a la vegada, alerten d’un altre problema que albiren a l’horitzó del setembre: l’IRPF. Aquesta figura encara no està inclosa al nou portal de tràmits. I es tem que les dificultats viscudes ara es puguin repetir en els darrers dies del termini per presentar les seves declaracions. El termini, en aquest cas, acaba el 30 de setembre.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending