Així es posa de manifest en la memòria que l’FRJ ha fet pública amb les dades a 30 de setembre del 2021. En el document, es recorda que, actualment, hi ha contractats fins a vuit gestors externs. Cinc són del país: Crèdit Andorrà, MoraBanc, BancSabadell, Vall Banc i Andbank. Les altres tres (Amundi, CM-CIC i Natixis), de França. La legislació deixa clar que els actius en mans de cada entitat no poden superar dos límits.
Per un costat la Llei del fons de reserva estableix un màxim del 25% sobre el total del patrimoni del fons. Per l’altre, un 20% del total dels actius que són gestionats externament. Aquesta xifra actualment se situa en 1.125,4 milions, el que representa el 72,8% dels 1.546,8 en què es valora a 30 de setembre el fons.
Un cop l’any passat es van fer públics les dues operacions -per un costat, la compra de BancSabadell per part de MoraBanc, anunciada el 15 de juliol i, per l’altre, la de Vall Banc per Crèdit, del 26 de setembre-, els responsables del fons van estudiar la situació. I indiquen que “s’ha verificat que tant la unificació de les entitats gestores de MoraBanc i BancSabadell com les gestores del Crèdit Andorrà i Vall Banc respectaria les directius en vigor en relació a la concentració màxima en un mateix gestor”.
Per tant, s’entén que, a nivell legal, no suposa cap problema ni seria necessari traspassar actius a altres gestores. Cert, però, que es passar de vuit a sis entitats. Caldrà veure més endavant si aquesta xifra es considera prou diversificada o cal buscar alguna altra entitat que, en aquest cas, hauria de ser, probablement, estrangera.
Comentaris (1)