“Normalitat” a la web de Tributs però encara amb un “seguiment acurat”

Eric Jover explica que el portal ha funcionat correctament aquests dos dies, després de tornar a incorporar l’impost de societats, però es mantindrà una vigilància estricta en el futur immediat

Jover repassa els papers abans de la roda de premsa.
Jover repassa els papers abans de la roda de premsa. SFGA/J.A.VILADOT

La web de Tributs ha funcionat els dos darrers dies amb “normalitat”, després d’haver tornat a integrar l’impost de societats (IS). Així ho ha assegurat el ministre de Finances, Eric Jover. Tot i això, el Govern vol mantenir encara “la prudència” vist tot el que s’ha viscut els darrers dies, incidències que van obligar a ampliar el termini de presentacions de les declaracions d’aquesta figura tributària i, de retruc, donar també més marge per a l’IGI.

Jover ha volgut posar en relleu que, des que es va detectar la incidència, tot just incorporar l’IS a la nova plataforma web, “hem treballat de forma molt intensa per resoldre la situació”. Una circumstància que, ha remarcat, “ens incomodava i ens disgustava”. Aquesta tasca s’ha fet tant des de la mateixa administració com des de les proveïdores de servei.

Aquest dimarts, tal com va avançar Altaveu, la web va tornar a incorporar la tramitació de l’IS. I, des de llavors, “em consta que ha anat treballant amb normalitat durant aquests dos dies”. Tot i això, es nega a parlar obertament de “plena normalitat”. I és que “vist l’històric d’incidències, val més ser prudent”. Així doncs, Jover ha explicat que “farem un seguiment acurat de cara a qualsevol incidència que pugui sorgir en les pròximes hores”.

Cal recordar que les incidències a la web van generar les dues darreres setmanes una allau de queixes per parts dels gestors tributaris i fiscals que havien de fer tràmits. La situació era desesperant i, finalment, Govern va optar per deshabilitar l’IS. Al mateix temps, es va optar per allargar fins al 15 de setembre el termini de presentació. Pel que fa a l’IGI, aquest es pot tramitar aquesta setmana sense cap recàrrec.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending