Jover es posa al costat de l’AREB i defensa que no ha de facilitar informació sobre BPA

El ministre contradiu tant al Tribunal de Comptes com als consellers de la comissió de Finances, inclosos els de Demòcrates, i defensa que l’entitat bancària, malgrat estar sota resolució, segueix sent “privada”

Jover, durant la roda de premsa.
Jover, durant la roda de premsa. SFGA

Eric Jover ha defensat l’actuació de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) a l’hora de negar-se sistemàticament a facilitar al Tribunal de Comptes informació sobre l’antiga Banca Privada d’Andorra (BPA). Aquesta actitud, cal recordar, ha estat durament criticada tant per l’òrgan fiscalitzador com pels consellers generals de totes les formacions, que han advertit que s’incompleix la Llei de Finances Públiques. El Govern, però, considera que la forma de fer de l’entitat presidida per Albert Hinojosa és correcta perquè BPA segueix sent una empresa “privada”.

Malgrat la contundència tant del mateix informe del Tribunal de Comptes com del de la comissió de Finances, Jover s’ha posat sense cap fissura al costat de l’AREB en aquesta qüestió. “No li demanarem que faciliti els comptes”, ha afirmat. Al seu entendre, el que s’ha d’aplicar a l’antiga entitat bancària, ara sota control de l’agència, no és la Llei de Finances Públiques sinó de la de Resolució d’Entitats Bancàries.

Consellers generals membres de la comissió de Finances durant una compareixença.

Relacionat

La comissió de Finances exigeix a l’AREB que doni al Tribunal de Comptes la informació sobre BPA

“Ens diu que una entitat en fase de resolució no assumeix la condició jurídica de l’AREB”, ha explicat el portaveu de l’executiu. Per tant, al seu entendre, BPA “continua sent una entitat privada i, en cap cas, pública”. I, en això, “el registre de comptes és clar; ens diu qui pot tenir accés i qui no”. I entre aquests darrers, ha afirmat, “hi són el Tribunal de Comptes i els consellers generals”.

Per tant, per accedir a la informació reclamada tant per l’òrgan fiscalitzador com pels parlamentaris, el que tocaria és “la via judicial”. Sobre el fet que tant consellers generals com el Tribunal esgrimeixin la Llei de Finances Públiques, ha apuntat que “hi ha el principi jurídic que la més específica és la que s’ha de tenir en consideració”.

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending