Emissió de deute de 180 milions per a clients internacionals

L’operació es vehicularà a través de Banco Santander, amb qui ja es va fer una primera prova de 20 milions ara fa uns mesos, i Crédit Agricole i serà a un tipus d’interès del 0,70% a 30 mesos

Jover, durant la roda de premsa.
Jover, durant la roda de premsa. SFGA

El Govern ha aprovat una nova emissió de deute destinada al mercat internacional. En concret, es posaran a disposició dels inversors fins a 180 milions d’euros en bons que seran comercialitzats per Banco Santander i Crédit Agricole. Serà un finançament a dos anys i mig i amb un tipus d’interès del 0,70% que el portaveu del Govern, Eric Jover, ha explicat que serà més baix que les darreres operacions d’aquest tipus llençades per l’executiu.

Fa unes setmanes, el Govern havia fet una primera prova amb una de 20 milions d’euros col·locada via el Banco Santander. “Ha estat un èxit”, ha assegurat Jover. Per això, i davant la propera renovació de dues emissions de 100 milions que s’han de fer aquesta tardor, s’ha optat per “veure com podríem replicar aquesta possibilitat”.

La seu social de Banco Santander, a la capital càntabra.

Relacionat

Banco Santander subscriu una emissió de bons del Govern per valor de 20 milions d’euros

Així, s’ha treballat amb l’entitat espanyola i la francesa per llençar bons que tenen com a destí “clients institucionals finals”. D’aquesta forma, ha explicat el ministre de Finances, es continua amb el procés de diversificació del deute. En total, seran 180 milions d’euros en 1.800 títols a 30 mesos, amb un tipus d’interès del 0,70%.

“És una emissió molt interessant”, ha afirmat Jover, tot destacant que es tracta d’un tipus encara més baix que les operacions dels darrers anys i, per tant, “ens surt més barat”. Per això, ha indicat que “la mesura és, de totes totes, positiva”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending