Banco Santander subscriu una emissió de bons del Govern per valor de 20 milions d’euros

L’operació permet refinançar part del deute contractat amb el mateix sistema l’octubre del 2019 i es fa per dos anys, a un interès del 0,60%

La seu social de Banco Santander, a la capital càntabra.
La seu social de Banco Santander, a la capital càntabra.

El Govern ha llençat una nova emissió de deute públic. En aquest cas, la gran novetat és que l’operació es fa en col·laboració amb una entitat financera estrangera: Banco Santander. Així, serà l’empresa liderada per Ana Botín qui subscrigui els 20 milions d’euros en bons de l’Estat, que s’emmarquen dins del programa de finançament aprovat el passat 25 de març.

L’emissió ha estat aprovada per l’executiu a proposta del ministre de Finances, Eric Jover. Es tracta d’una operació total de 20 milions d’euros via bons de l’Estat que servirà per refinançar una part del deute que vencia el proper 17 d’octubre. En concret, una cinquena part dels 100 milions que es van emetre, també amb bons, la passada tardor.

Des de l’executiu s’assegura que es tracta “d’un primer pas” amb la voluntat de fer més operacions internacionals els anys vinents

Segons s’ha informat des de Govern, tota aquesta xifra ha estat subscrita de forma íntegra per Banco Santander, a un termini de dos anys i amb un tipus d’interès del 0,60%. S’entén que l’operació “permet continuar avançant en la voluntat de l’executiu de diversificar el deute andorrà i alhora internacionalitzar-lo per tal d’incrementar la seva sostenibilitat”.

Es tracta del primer cop que una emissió de bons per part del Govern no es comercialitza al Principat sinó que s’ofereix a l’estranger. Fins ara, les operacions d’endeutament que s’havien fet fora de les fronteres eren préstecs, com ara el de 100 milions tancat ara fa unes setmanes amb el banc francès Credit Agricole. Serà, a més, només “un primer pas”, ja que la voluntat, anunciada també ara fa uns dies pel mateix Jover, és realitzar més operacions d’endeutament internacionals de cara als propers anys.

Des del Govern es remarca que “en el context d’incertesa existent”, la voluntat és “incrementar la fortalesa del finançament de l’Estat assegurant-ne al màxim la seva resiliència”. Aixi ho havia anunciat fa uns dies el mateix Jover, tot i que va apuntar que qualsevol operació internacional es faria a partir del 2021. Ara, però, ja ha tancat una primera emissió a l'estranger. 

El ministre de Finances, Eric Jover, durant la trobada amb els mitjans de comunicació.

Relacionat

Jover anuncia la voluntat d’engegar a partir del 2021 emissions internacionals de deute

Fonts del sector financer, consultades per Altaveu, han explicat que, tenint en compte la quantitat subscrita, que han arribat a qualificar com a “ridícula” tot fa pinta més de ser una operació “d’imatge”. La sensació seria que des de l’executiu es vol demostrar que “tenen accés a bancs internacionals” i que es tracta d’un acord que fa temps que es treballa amb la voluntat “de buscar altres vies de finançament a part dels bancs de la plaça que arriben fins on arriben”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending