La devolució parcial de la taxa sobre els carburants continua als llimbs i sense solució

Tot i l’anunci fet a bombo i plateret pel Govern que s’incloïen nous sectors professionals beneficiats per la mesura i s’incrementava l’import a retornar, no hi ha manera que es faciliti ni el formulari per fer la sol·licitud ni tampoc que s’aclareixi com cal fer-ho

Sortidors de carburant.
Sortidors de carburant. ARXIU

La devolució parcial de la taxa sobre els hidrocarburs continua sent una quimera. La manera per sol·licitar el retorn segueix als llimbs i els professionals teòricament beneficiats per la mesura comencen a estar farts dels incompliments de l’administració. I és que el Govern va anunciar a bombo i plateret que s’incloïen nous sectors professionals entre els beneficiats per la mesura i s’incrementava l’import a retornar i cap de les dues coses és efectiva. Perquè no hi ha manera de demanar la bonificació.

Professionals com els taxistes -formalment la junta d’ATA guarda silenci, per exemple, però molts associats s’enfilen per les parets- continuen obtenint com a resposta que no hi ha disponible el formular per fer la sol·licitud. Suposadament, tampoc els programaris de l’administració estarien preparat per poder percebre aquestes demandes. Però tot està en l’aire i no hi ha cap explicació clara ni evident. I els empresaris potencialment beneficiats no saben com actuar. I si la situació era complicada fa uns mesos, ara encara esdevé més complexa amb el canvi d’exercici.

En efecte, molts dels professionals que es troben en aquesta situació de desconcert estan a l’espera de mantenir una trobada amb el director de Tributs i Fronteres, Carles Ferreira. Entre altres dubtes, i a banda dels problemes de tresoreria que pugui comportar aquesta qüestió, els empresaris es plantegen si en el tancament de comptes que s’estan fent en relació al 2022 els diners que procedirien de la devolució tributària es pot imputar com un aprovisionament. En tot cas, el malestar i les dificultats són evidents.

Comentaris

Trending