Fàbrega és escollit alcalde de la Seu d'Urgell amb nou vots

Ocuparà l'alcaldia durant els primers 27 mesos de legislatura

Un moment de la sessió constitutiva de l'ajuntament de la Seu d'Urgell.
Un moment de la sessió constitutiva de l'ajuntament de la Seu d'Urgell.
Jordi Fàbrega de Junts per la Seu (JxCat)  ha rebut el bastó d'alcalde aquest dissabte a la tarda al ple de constitució del nou ajuntament de la població de l’Alt Urgell. Com recull l'acord de govern amb ERC ocuparà l'alcaldia durant els primers 27 mesos de legislatura. Fàbrega ha tingut nou vots.

Fàbrega, ha explicat que l'acord amb el qual han arribat amb ERC permet tirar endavant un "govern estable" tant a l'ajuntament com al Consell Comarcal de l'Alt Urgell i ha dit que totes dues formacions consideren que aplicar la "proporcionalitat" de vots obtinguts als comicis del 26-M "és la millor eina per traspassar la voluntat del poble sortida de les urnes". També ha afirmat que el pacte no "tanca la porta" a dialogar amb la resta de partits polítics amb representació a totes dues institucions.

Mentre, el cap de llista d'ERC a l'ajuntament de la Seu i president de la formació a l'Alt Pirineu, Francesc Viaplana, ha volgut deixar clar que volen "treballar plegats" amb els nou regidors que sumen les dues formacions al consistori (cinc de JxCat i quatre d'ERC) com amb els quinze representants de l'ens comarcal (nou de JxCat i quatre d'ERC). També ha definit com a "sòlid" i "basat en la voluntat popular" el govern que conformaran a les dues administracions i, en el cas de l'ajuntament, ha afegit que l'objectiu és que es "pensi en la Seu i Castellciutat i no en el partit polític de cadascú".

Els reptes són la implantació del grau universitari d'INEFC, crear pisos assistits i places de residència per a la gent gran

Les dues formacions han destacat que els seus programes electorals tenien una coincidència superior al 80 per cent i que, en clau catalana, tots dos partits defensen "els drets i les llibertats individuals i col·lectives dels ciutadans de Catalunya i de tota la Unió Europea". D'entre els principals reptes que s'han marcat per aquesta legislatura al capdavant del consistori de la capital alturgellenca en destaquen la implantació del grau universitari d'INEFC, crear pisos assistits i places de residència per a la gent gran, revitalitzar el centre històric de la ciutat amb un pla de xoc per a l'obertura de nous negocis o definir un pla d'usos de l'edifici de les Monges com a equipament educatiu, entre d'altres,

Pel que fa a l'estructura del cartipàs municipal, a banda del repartiment "proporcional" del càrrec d'alcalde i una tinença d'alcaldia, n'hi haurà quatre més. D'aquesta manera, Mireia Font repetirà al davant de Promoció econòmica, ocupació i turisme, mentre que Marian Lamolla assumirà una de Ciutadania. L'àmbit d'Urbanisme, mobilitat i medi ambient anirà a càrrec de Joan Gurrera i el de Serveis educatius, infants i jovent serà per Carlos Guàrdia. En el cas del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, encara no se n'ha fixat la distribució, tot i que s'ha acordat que dues vicepresidències les ostentarà JxCat i una tercera serà per ERC.

Comentaris

Trending