Esteve Vidal posa les nòmines i els comptes bancaris a disposició del Consell pel ‘BadiaGate’ de l’AREB

El secretari general demòcrata refusa de totes totes les acusacions formulades per l’oposició en ple per la contractació directa i urgent per part de l’ens públic del despatx jurídic on treballa

El secretari general demòcrata i conseller del comú d'Escaldes, Esteve Vidal, durant les declaracions.
El secretari general demòcrata i conseller del comú d'Escaldes, Esteve Vidal, durant les declaracions.
El secretari general de Demòcrates per Andorra (DA), el jurista Esteve Vidal, ha posat a disposició de tot el Consell General els extractes de la seva nòmina i els seus comptes bancaris perquè, diu, “es pugui comprovar el que es consideri oportú”. Vidal ha refusat de ple els atacs que l’oposició en ple va formular durant una sessió de control al Govern contra la manera de fer de l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) en general i en relació amb l’adjudicació d’uns assessorament jurídics quantificats en més de tres milions d’euros en favor del despatx en què Vidal treball, el bufet Badia Advocats.

Tant el Partit Socialdemòcrata (PS), promotor de la pregunta formulada al Govern, com Liberals i Socialdemocràcia i Progrés (SDP), van arremetre amb força per la contractació per la via d’urgència directa del bufet on presta serveis jurídics Esteve Vidal. I van donar per fet que la presència del secretari general de DA tenia molt a veure amb el fet que l’AREB hagués encomanat una feina altíssimament remunerada a Badia Advocats. El conseller general del PS Pere López va arribar a parlar de “corrupció, amiguisme, clientelisme i irregularitats” per l’elecció del despatx on, segons ha explicat aquest dimarts Esteve Vidal, ell treballa com a assalariat a mitja jornada. La resta de l’oposició va considerar, com a mínim, de “poc ètica” l’adjudicació.

El conseller general socialdemòcrata Pere López va ser el més dur de tots parlant de “corrupció, amiguisme, clientelisme i irregularitats”

Vidal ha mirat de sortir al pas de les acusacions rebudes i ha garantit que les afirmacions realitzades pels diversos components de l’oposició són “completament i rotundament falses”. El secretari general demòcrata i conseller comunal d’Escaldes ha assegurat que “sempre he estat transparent” i en declaracions recollides per l’ANA ha lamentat que cap membre de l’oposició parlamentària no el contactés per demanar-li explicacions. Si això hagués passat així, “segurament no haurien dit el que van dir”. Amb tot, hauria posat a disposició dels parlamentaris la documentació bancària i salarial perquè analitzin el que “considerin”.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, va assegurar que s’havia escollit el bufet Badia Advocats per diverses qüestions, com ara el coneixement dels dossiers. I va garantir que tot i els més de tres milions que ha facturat l’esmentat despatx per gestionar 109 plets -molts d’ells del que tècnicament es diu de quantia indeterminada i pels quals el Col·legi d’Advocats fixa uns honoraris mínims de 2.450 euros-, l’esmentat bufet jurídic havia aplicat un 50% de descompte respecte les tarifes recomanades per l’ens professional

Cinca també va destacar la confiança que li pot generar al client (AREB) els professionals del Dret triats alhora que va ressaltar la configuració de l’equip. Badia Advocats està liderat per l’exdegà del Col·legi d’Advocats Francesc Badia, que ara mateix és l’únic lletrat del despatx amb bagatge. El número dos del bufet, incorporat el 2013, Josep Garcia Badia, ha deixat el despatx fa poques setmanes. I Esteve Vidal no pot exercir formalment com a advocat perquè no està col·legiat.

Comentaris

Trending