Victòria històrica contra Suïssa a les Olimpíades d’escacs

L'equip masculí derrota per primer cop i per 2,5 a 1,5 una selecció molt potent en una competició d'alt nivell

La delegació andorrana amb la mascota de la competició.
La delegació andorrana amb la mascota de la competició. ESCACS ANDORRA

L’equip masculí d'escacs ha aconseguit una excel·lent victòria per 2,5 a 1,5 enfront una selecció molt potent com és la Suïssa. Triomf històric, mai abans s’havia aconseguit guanyar en unes Olimpíades un combinat tan fort.

L’equip continua mostrant les seves ganes i motivació i demostrant un joc esplèndid. La millor classificació d’un equip andorrà provisional en la ronda 8 de sempre, estem en la posició 27 de 188 països amb 10 punts i havent perdut amb la selecció que lidera aquesta classificació, Armènia. En el 4t tauler  Serni Ribera perdia la seva partida després d’una errada de càlcul enfront un rival teòricament superior. En el 1r tauler Lance dominava la partida, després de posicionar les peces perfectament i posteriorment d’un intercanvi de material quedava en una posició avantatjosa que ha aprofitat i millorat fins aconseguir el punt.

En el 2n tauler  Jordi Fluvià semblava tenir una posició inferior i patia de valent, però ha tret el millor de si, ha anat igualant la posició i amb molta lluita i donant tot per l’equip ha aconseguit unes meritòries taules. Óscar de la Riva ha fet servir la seva experiència, amb molta tranquil·litat i consistència ha presentat una posició molt sòlida..

La selecció femenina, per la seva part, tenia una dura prova davant l’equip dominicà, tot i així durant les primeres hores de joc el resultat definitiu era molt incert. De fet, la primera partida en acabar ha sigut amb victòria al primer tauler. L’Andrea una altra vegada no ha fallat i ha aconseguit la seva cinquena victòria consecutiva. Una nova bona partida de l’Andrea que ha acabat súbitament amb mat a la casella g7 .

De moment el matx començava molt bé, però les partides restants cada vegada es complicaven més. La Maria al tercer tauler ha acabat en derrota després d’un llarg final. Al segon tauler la Silvia ha quedat pitjor en un final de torres i no ha pogut evitar la derrota. Pràcticament al mateix temps la Jana es veia superada en un final amb peó de menys. Després de 7 rondes Andorra porta 6 punts de 14 possibles.

Etiquetes

Comentaris

Trending