Sense benzina i apallissats

Un MoraBanc molt espès en atac i sense forces, cau a la pista de l’Obradoiro (79-51) després de poder competir només els dos primers quarts i enfonsar-se en els dos darrers

Tyson Perez busca un tir a cistella pressionat per un rival.
Tyson Perez busca un tir a cistella pressionat per un rival. ACB Photo / A. Baúlde

El MoraBanc Andorra segueix en caiguda lliure. L’equip tricolor ha tornat a perdre, en aquest cas en la seva visita a l’Obradoiro. Els gallecs sempre han anat per davant en el marcador i, segons passaven els minuts, la desesperació i el cansament han fet evident que seria molt complicat evitar la derrota. Els dos darrers quarts, novament, han evidenciat que el conjunt d’Ibon Navarro va molt just de benzina. Gairebé ni amb la reserva.

El MoraBanc no ha completat un bon primer quart, tot i que en el tram final ha aconseguit salvar els mobles. Després d’un primer igualat, un parcial de 8-0 a favor dels locals els ha permès escapar-se en el marcador. Liderats per Czerapowicz, s’han situat 13-6 al marcador. El temps mort demanat per Ibon Navarro ha servit de revulsiu i els andorrans han aconseguit retallar diferències. Amb un triple de Senglin ha acabat situant-se dos per sota i equilibrar el resultat abans de la botzina de final del primer període (19-15).

Al segon quart, els tricolors no han millorat i s’han mostrat molt espessos sobretot en atac. Encara sort que l’Obradoiro tampoc ha estat especialment fi. A tots dos equips els costava massa anotar i això ha fet que els gallecs hagin seguit portant la iniciativa en el marcador. Ha estat un període d’escassa anotació, on tots dos equips han comès massa errors a l’hora d’atacar, especialment amb el tir exterior. Els gallecs, però, han ampliat la bretxa en el darrer minut, amb Cistelles d’Enoch i de Daum per marxar al descans amb un +8 (34-26).

WhatsApp Image 2021 05 01 at 19.43.30(1)
Un instant d'un partit on el MoraBanc ha estat molt per sota del nivell que seria exigible.

El pas pels vestuaris no ha millorat les coses. Al contrari, el MoraBanc ha continuat patint molt per anotar, sense idees ni brillantor ofensiva. I, sobretot, amb poc joc col·lectiu. En la majoria d’atacs s’acabava intentant resoldre amb accions individuals. I l’Obradoiro ho ha intentat aprofitar per ampliar encara més la diferència, en aquest cas, amb tirs de tres que els han permès marxa amb onze punts d’avantatge.

El MoraBanc ha intentat reaccionar i amb accions de Parakhouski i Jelinek semblava que reduïa distàncies, però cada cop que els andorrans s’apropaven al marcador, els locals tornaven a fer mal i a marcar. Per cert, amb un triple, l’eslovè s’ha convertit en el jugador tricolor que més punts ha anotat a l’ACB, superant el mític Conner Henry (1.458), rècord que datava de la dècada dels noranta. Una fita que, però, no ha evitat que l’Obradoiro seguís manant en el duel i consolidant el seu domini. Un triple de Daum i un altre de Beliauskas ha situat un +15 a manca de 1’40’’ pel final del període. De nou un tercer quart feia molt de mal als d’Ibon Navarro. Al final, una cistella de Pauli ha posat un preocupant 58-45 abans del darrer parcial.

Ibon Navarro desesperat.
La cara d'Ibon Navarro era ben clara del desastre que ha viscut el seu equip.

I l’inici del quart període ha deixat clar que no era el dia. El MoraBanc, novament llastrat per les baixes i pel cansament, no ha pogut ficar-se al partit en cap moment. Una simple dada que exemplifica fins a on ha arribat el desastre: no ha estat fins al darrer minut quan ha arribat l’única cistella en joc del període, anotada per Olumuyiwa. Els gallecs han ampliat encara més la bretxa i els darrers minuts han estat poc menys que un malson per als tricolors, absolutament desapareguts en atac, que només han pogut veure gairebé sense tenir capacitat d’evitar-ho com l’Obradoiro anava completant un sever correctiu fins al +28 final (79-51).

El resultat i el que s’ha vist sobre la taula torna a evidenciar que el MoraBanc arriba a final de temporada molt per sota del que seria un nivell adequat per afrontar la lluita per ficar-se al ‘play-off’. Les lesions i el coronavirus han fet molt mal. El següent compromís, dijous, serà la visita del Fuenlabrada a la ‘Bombonera’.

MONBUS OBRADOIRO (79): Enoch (8), Ozmizrak (8), Beliauskas (15), Czerapowicz (17), Daum (8) -cinc inicial-, Birutis (10), García (1), Cohen (5), Oliver (3), Muñoz (2) i Robertson (2).
MORABANC ANDORRA (51): Pauli (6), Olumuyiwa (4), Hannah (9), Kulvietis (0), Jelinek (8) -cinc inicial-, Tyson Pérez (2), Parakhouski (9), García (2), Ruesga (0), Colom (0), Senglin (11) i Pons (0).
Àrbitres: Aliaga, Castillo i Sánchez.
Parcials: 19-15 / 15-11 / 24-19 / 21 – 6 (79-51).