La selecció masculina d’escacs aconsegueix la seva millor classificació a les Olimpíades

Ha acabat al lloc 52 mentre que el combinat femení ha estat 99è en la seva primera participació a la competició internacional

La selecció masculina en el seu matx contra la de Cuba.
La selecció masculina en el seu matx contra la de Cuba. ESCACS ANDORRA

Els equips d’Andorra d’escacs han tancat amb sort desigual la darrera jornada de les Olimpíades d’escacs de Chennai, a l’Índia. El masculí ha sumat una nova victòria contra Corea del Sud, 2,5 a 1,5. Òscar de la Riva i Serni Ribera han guanyat i Jordi Fluvià ha fet taules. Andorra ha acabat al lloc 52, el millor resultat mai assolit. L’equip femení, format per Ariadna i Jana de la Riva, Andrea Henderson, Sílvia Real i Maria Galera, en canvi, ha perdut en l’última ronda contra Nova Zelanda, sense sumar cap punt, i s'han classificat al lloc 99.

La classificació de l'equip masculí té molt mèrit si es te en compte que ha superat combinats molt potents com el campió del món Magnus Carlsen. Destaquen l'empat aconseguit contra Cuba i la victòria històrica enfront de Suïssa. Van tenir un inici excel·lent amb quatre victòries en quatre enfrontaments. Pel que fa a les noies s'ha de fer esment al títol de gran mestra FIDE d'Andrea Henderson. Aquesta ha estat la primera participació de la selecció femenina i hi va arribar en la posició 102 de 162 participants. L'Olimpíada d'escacs és un torneig per equips, biennal, que enfronta equips nacionals d'arreu del món.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending