Quatre equips professionals de ciclisme preparen el Tour de França des d’Andorra

Movistar i Bahrain, més Israel Start-up Nation i Ineos, concentren bona part dels seus corredors al Principat per posar-se en forma de cara a l’inici de la temporada

Dos dels ciclistes de l'Israel Start-up Nation rodant en plena avinguda Tarragona en sentit sud.
Dos dels ciclistes de l'Israel Start-up Nation rodant en plena avinguda Tarragona en sentit sud. ISRAEL

Quatre dels millors equips del món del ciclisme preparen o prepararan a Andorra l’inici de la temporada, amb el Tour de França com a gran primer examen d’un any excepcional com ho està sent en totes les matèries per culpa del coronavirus. El cap del Port o les Bordes d’Envalira, amb alguns dels seus establiments hotelers com a centre d’operacions, son els llocs triats per aquests professionals de la bicicleta.

Alejandro Valverde, els germans Enric i Lluís Mas o Marc Soler, per part de Movistar, que té moltíssims dels seus ciclistes residint de manera habitual al Principat, o el basc Mikel Landa capitanejant el Baharain, on també corre el resident Iván García Cortina, són algunes de les cares que es poden veure aquests dies per les carreteres del país. Sobretot per les zones més altes del Principat, on posen apunt les cames dels denominats escaladors.

Quan volen provar de rodar d’altra mena -de tant en tant els corredors agafen la bici de contra-rellotge, per exemple- també se’ls pot veure travessant la frontera espanyola. Però això sol ser més de manera individual, atès que hi ha mig centenar de ciclistes de diferents equips que tenen la residència al Principat i, en conseqüència, hi fan llargues estades.

Andorra és, juntament amb el Teide o Sierra Nevada, una destinació habitual per als professionals de les dues rodes que es volen posar apunt en alçada per a les grans proves del circuit europeu

Segons diverses fonts, és habitual preparar la temporada estival en alçada. I pel sud d’Europa, a l’hora de preparar el Tour, només hi sol haver tres destinacions: el Teide, Sierra Nevada o Andorra. El Principat reuneix boníssimes condicions, segons experts en la matèria, que afegeixen, a més, que es dóna el cas que ja hi ha alguns dels equips que fan estada al complert al país, com el Movistar o l’Ineos, que tenen bona part de l’esquadra ja normalment muntada a Andorra.

Richard Carapaz i Jhonatan Narváez, tots dos colombians, són dos dels ciclistes que els darrers dies han fet cap cap al Principat per afegir-se amb altres companys als treballs que l’Ineos farà a Andorra però també a contrades properes com Font Romeu. Dan Martin o Daniel Navarro són dos dels integrants de l’Israel que tot sovint fan estada al país perquè hi viuen llargues temporades. A més, aquests dies el seu equip hi fa una estada. Amb el centre neuràlgic a Bordes d’Envalira.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending