Les prèvies de la Champions i l’Europa League passen a ser a partit únic

El representant andorrà a la màxima competició participarà en una final a quatre a Nyon el 8 i l’11 d’agost mentre que l’escenari dels duels de la Lliga Europa es decidirà per sorteig

Un instant de la reunió telemàtica de la UEFA.
Un instant de la reunió telemàtica de la UEFA.

La UEFA ha revelat quin serà el full de ruta de les competicions europees per a la temporada 2020-21, amb canvis de forma obligats per l’impacte que, al món del futbol també, ha tingut la crisi del coronavirus. Aquestes modificacions afectaran els equips andorrans de la Lliga Multisegur que es classifiquin, si la competició es reprèn, per a aquests torneigs. Així, les prèvies de la Lliga de Campions i de la Lliga Europa es faran a partir únic.

La UEFA s’ha reunit aquest dimecres per via telemàtica amb representants de les diferents Federacions que la integren. Sobre la taula estava el futur de les competicions que van quedar aturades per culpa de l’esclat de la crisi sanitària, però també com s’abordarà les edicions de la propera temporada. El fet que moltes lligues s’allarguin fins al juliol i que la Champions i l’Europa League no acabin fins a l’agost -amb les fases finals concentrades a Lisboa i en quatre ciutats alemanyes respectivament- obligarà a retardar les prèvies dels nous torneigs, que també canviaran, en alguns casos, de format.

Així, pel que fa a la màxima competició europea a nivell de clubs, els duels de les rondes prèvies seran a partit únic. En el cas del representant andorrà, l’eliminatòria tindrà lloc a Nyon, a la seu de la UEFA els dies 8 i 11 d’agost amb el mateix format de final a quatre que els anys anteriors. El guanyador disputarà la següent eliminatòria, també a partit únic, el 18 o 19 d’agost.

En el cas de l’Europa League, el format serà també a partit únic i un sorteig decidirà quin dels equips de l’emparellament acollirà l’eliminatòria. Els equips andorrans entraran en competició el 20 d’agost. En cas de classificació, la següent ronda seria el 27 d’agost, també escollint amfitrió per sorteig.

La UEFA ha comunicat també la voluntat de mantenir la Lliga de Nacions, això sí, amb modificacions en el calendari que encara s’han de definir. Per la seva banda, les competicions Sub17 i Sub19 queden ajornades, i sobre la Sub21, els partits que falten per tancar la fase es jugaran al setembre, octubre i novembre.

Pel que fa al futbol sala, la UEFA ha decidit que la fase preliminar de la UEFA Champions League es disputi del 13 al 18 d’octubre. Aquí hi serà present el SIDECO Encamp, representant de la Lliga Viatges Pantours.

Etiquetes

Comentaris

Trending