La pilota aturada amarga el debut d’Andorra a la Lliga de Nacions

La selecció encaixa dos gols d’Uldrikis en badades a l’hora de defensar accions d’estratègia i un tercer de penal en un partit en el qual, sobretot durant el primer temps, ha estat l’equip que ha tingut les ocasions de perill, però no l’encert

Aláez, en una del les ocasions que ha tingut Andorra.
Aláez, en una del les ocasions que ha tingut Andorra. Federació Letònia

La selecció ha debutat amb derrota en una nova edició de la Lliga de Nacionas. Els de Koldo Álvarez han caigut per 3-0 davant Letònia en un partit amb massa càstig pel que s’ha vist sobre el camp. De fet, durant bona part del duel, les ocasions han estat tricolors, però no pas l’encert. I, a més, s’ha badat massa en dues accions a pilota aturada ben aprofitades pels bàltics, amb un inspirat Uldrikis. Un penal transformat per Ikaunieks ha tancat el duel.

Qualsevol que hagi vist el primer temps, podria pensar perfectament que Letònia anava de blau i Andorra, de blanc. Els de Koldo Alvarez han tingut les millors opcions per marcar, però han pagat molt car una badada a l’hora de defensar una acció a pilota aturada. I per això Letònia ha marxat al descans amb avantatge.

Cervós havia donat un primer avís al 7’, amb un xut en una contra que ha salvat el porter local, Steinbors. Dos minuts després, però, els bàltics, en gairebé l’única opció dels primers 45 minuts, han marcat. Uldrikis, massa sol, ha rematat amb el cap i ha superat Gomes després de recollir la centrada de Savajnieks.

Celebració del primer gol de Letònia.

I, a partir d’aquí, Andorra no s’ha enfonsat. Al contrari, ha tingut opcions de sobra per empatar. Li ha faltat encert en alguns casos i sort en altres. Aláez al 16’ ha rebut la passada de la mort de Rosas però ha rematat massa per sobre del travesser mentre que tres minuts després Rubio ha estat a punt de marcar un gol de traca i mocador. Des de lluny, ha provat una vaselina que només la creueta ha salvat. Abans del descans, més ocasions: Cervós, de falta, amb un xut desviat (29’) i Rosas amb un xut desviat per Steinbors a córner.

El segon temps ha començat amb una opció per a Letònia. Gomes ha sortit bé per evitar la primera rematada de Gutkovskis però Ikaunieks ha recollit el refús. Afortunadament, la seva rematada no ha trobat porteria.

Durant aquest segon temps, Letònia tampoc ha aconseguit imposar-se, tot i que sí que ha aconseguit evitar que Andorra s’apropés amb perill. Ha sabut ser pacient i esperar el seu moment per sentenciar. I aquest ha arribat en una nova badada a pilota aturada. I amb els mateixos protagonistes: Savajnieks assisteix i Uldrikis marca. Inicialment, l’àrbitre no ha donat validesa a l’acció, entenent que hi havia fora de joc, però el VAR l’ha corregit i el 2-0 ha pujat al marcador de Daugava.

Letònia - Andorra
Un instant del partit.

El cop moral ha estat, ara sí definitiu. Per acabar d’enfonsar l’equip, poc després Alavedra ha comès un clar penal sobre Jaunzems. Ukaunieks l’ha transformat en el 3-0.

Poc temps tindrà Andorra per recuperar-se d’aquesta derrota, molt més dura del merescut vist el joc que ha desplegat a Daugava. Dilluns vinent, la selecció ha d’afrontar el segon partit de la competició: la visita de Moldàvia a l’Estadi Nacional.

Camp: Daugava.
LETÒNIA (3): Steinbors, Savajnieks, Cernomordijs, Dubra, Jurkovskis, Janis Ikaunieks (Davis Ikaunieks, 86’), Tobers, Zjuzins (Emsis, 86’), Ciganiks (Jaunzems, 67’), Uldrikis i Gutkovskis (Krollis, 75’)
ANDORRA (0): Gomes, Chus Rubio, Christian García, Max Llovera, Alavedra, Marc García, Rebés (Marcio, 77’), Vales, Cervós (Bernat, 77’), Alaéz (Rubio, 90’) i Rosas (Aarón Sánchez, 86’).
Àrbitre: Tomasz Musiel (Polònia). No ha mostrat targetes.*
Gols: 1-0, Uldrikis (9’). 2-0, Uldrikis (77’). 3-0, Ikaunieks, pen. (84’).