Paper discret de Carola Vila en el seu debut als campionats del món de Planica

La fondista andorrana només ha pogut ser 39a en l’skiathlon, prova que les capdavanteres han endurit força amb el seu ritme i en la qual no s’ha trobat còmoda en cap moment

Carola Vila, durant la prova.
Carola Vila, durant la prova. Montserrat Altimiras

La segona jornada als campionats del mon d’esquí de fons que es disputen a Eslovènia era el torn del debut de Carola Vila. L’andorrana ha participat en la cursa d’skithlon i ha acabat en 39a posició. El grup capdavanter ha imposat un ritme molt fort des del primer moment i això ha fet que la resta de corredores, Vila entre elles, hagin hagut de fer gran part del recorregut gairebé en solitari.

La prova, cal recordar, consistia en 7,5 quilòmetres en modalitat clàssic i 7,5 més en skating. La cursa ha sigut molt dura i encara s’ha fet més amb el primer grup estirant el pilot de corredores des del principi. Això ha provocat que una quinzena de participants s’hagin escapat obrint un important espai amb la resta.

I, entre aquestes Vila que ha quedat despenjada i ha optat per mantenir un ritme regular i fer la seva cursa. Finalment ha entrat en 39a posició amb un temps de 44’35’’7. La guanyadora de la prova ha estat la sueca Ebba Andersson (38’11’’8).

L’andorrana ha admès que no ha quedat gens satisfeta del seu rendiment. “Estic bastant decebuda. Ja a la primera fracció en clàssic hem patit moltíssim, no m’he  trobat còmoda en pista i se m’ha fet molt dura. Després en skating potser físicament anava una mica millor però ja estàvem fora de joc i mentalment se m’ha fet molt dur” ha comentat. Similar sensació tenia el seu entrenador, Joan Erola: “Esperàvem una mica millor, però està sent una temporada difícil per ella, l’està costant agafar el seu màxim nivell”. La pròxima cita per a la fondista andorrana serà els 10 quilòmetres individuals del dimarts.

Etiquetes

Comentaris

Trending