Pal-Arinsal inicia el compte enrere de la Copa del Món de BTT

A partir d’aquest dimecres s’inicien els reconeixements de terreny per part dels ‘riders’ i de l’organització així com la inspecció tècnica del nou circuit de descens

Tall de la cinta.
Tall de la cinta. VALLNORD PAL-ARINSAL

És el primer cop que l’estació de Pal-Arinsal acull de forma íntegra una prova sencera de la Copa del Món de BTT. Aquest dimarts s’ha fet una inauguració virtual de la competició. De fet, un mena de posada en marxa del compte enrere. La competició esportiva arrenca divendres i perdurarà fins diumenge.

S’esperen més de 800 participants, 150 equips i 50.000 persones de públic que podran gaudir, dissabte i diumenge, de transport de bus gratuït gràcies a l’acord ja anunciat i al qual es va arribar amb les companyies del sector que operen en les línies regulars al Principat.

Aquest dimecres s’iniciaran els reconeixements de terreny per part dels riders i de l’organització així com la inspecció tècnica del nou circuit de descens (DHI).  Justament, la gran novetat d’aquest any és la inauguració del nou circuit de descens, d’1,8 km de recorregut i 150 metres de desnivell, amb sortida des de Pic del Cubil i arribada a Fontanals. Albert Balcells, director de cursa de la Copa del Món ha explicat la gran feina que estan realitzant els equips de l’organització per aconseguir un nou circuit únic i una gran organització. “Gràcies a la Copa Catalana vam poder conèixer amb més detall aquest circuit i el feedback per part dels corredors va ser molt positiu”. És la primera vegada que es realitza l’esdeveniment totalment a l’estació.

La cònsol major de la Massana, Olga Molné, ha volgut expressar la seva alegria en tornar a acollir aquest esdeveniment. La Copa del Món de BTT és un esdeveniment de país i ha volgut remarcar que “la bicicleta està sent una de les claus del dinamisme que tenim actualment a la parròquia. Aquests dies, a més, la Massana és l’epicentre de la btt: tenim espectadors que han vingut aquí i milers que ens miren des de tot el món”. Aquest any, la Copa del Món canvia i amb el nou circuit, tots els espectadors podran gaudir del transport públic a tots el país de forma gratuïta durant el dissabte i diumenge. El mateix amb el transport parroquial a partir de divendres.

Per aquest motiu, la cònsol major i el director general de Vallnord – Pal Arinsal, Josep Marticella, ha volgut fer una crida per a que tothom vingui en autobús públic amb una activitat d’esportista, és a dir, equipats amb motxilles, aigua i calçat còmode. Marticella ha especificat que es tracta de la Copa del Món més tecnològica, sostenible i segura on hi haurà un gran nombre d’activitats i animacions que es poden trobar des de ja a la guia de l’espectador (al web de vallnordworldcup.com).

MARTES 12
Presentació dels detalls del campionat.

Des d’avui i fins al proper 17 de juliol, l’estació ofereix un programa complet d’esdeveniments per aconseguir un acte destacable dins del calendari del país. Tal com ha destacat el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, la Massana ja s’ha convertit en un referent en el món del BTT i destaca que esdeveniments d’aquest tipus “permet potenciar la marca Andorra i l’aposta pel cicloturisme, perquè atrau el públic amateur i professional”. Tanmateix, les paraules que el representant de la delegació de MTB de la UCI, Simon Burney, ha dedicat a Vallnord- Pal Arinsal mostren han estat positius en tots els aspectes. Ha remarcat que Vallnord – Pal Arinsal és una de les “seus més importants dins del calendari de la Copa del Món”. Ha volgut destacar la seva confiança plena en l’equip de l’estació.

Durant l’UCI MTB World Cup 2022, Vallnord – Pal Arinsal acollirà 3 proves a partir de divendres. La primera, Short Track (XCC), prova inaugurada l’any passat, és la més intensa i curta: 1,1km entre 20-25 minuts on els 40 millors corredors de Cross Country hi participen. La segona prova, el dissabte, la més animada i emocionant: 1,8 km de baixades ràpides i tècniques amb sortida des del Pic del Cubil i amb arribada a Fontanals. Finalment, la Copa del Món es tanca amb Cross Country (XCO), la cursa de 3,8 km i la que més altura ofereix de totes les cites.

Comentaris (1)

Trending