Les obres al Nacional comencen divendres però el canvi de gespa ha d’esperar al dia 15

Govern accepta l’acord entre FC Andorra, que costejarà els treballs, FAF, Federació de Rugbi i VPC que dona “ús preferent” de l’estadi als tricolors, però abans de substituir l’herba s’ha de jugar el duel de Conference entre Atlètic Escaldes i Gzira

El contracte de l'FC Andorra per l'ús de l'Estadi Nacional acaba el proper mes de juny.
El contracte de l'FC Andorra per l'ús de l'Estadi Nacional acaba el proper mes de juny. FAF

Les obres a l’Estadi Nacional començaran ja aquest divendres, però fins al dia 15 no podran afectar la gespa. És la fórmula que s’ha trobat per poder iniciar els treballs, que s’hauran de fer a contrarellotge per arribar a temps al primer partit de l’FC Andorra a Segona com a local, i, a la vegada, permetre la disputa del duel de Conference League entre Atlètic Escaldes i Gzira. L’equip de Malta s’ha negat a jugar al Comunal.  El club tricolor, això sí, podrà fer servir la instal·lació les dues properes temporades.

Quan tot semblava encarrilat perquè els treballs de reforma, que han d’incloure el canvi de gespa, comencessin el divendres, la negativa del Gzira a canviar d’estadi ha suposat un darrer obstacle. Reglament UEFA en mà calia el seu vistiplau i els maltesos no han volgut. Per tant, el duel de tornada es disputarà al Nacional el dia 14, com estava previst.

Un estadi que, però, ja estarà en obres. La secretaria d’Estat d’Esports ha acceptat l’acord de col·laboració al qual han arribat el club tricolor, la Federació Andorrana de Futbol (FAF), el VPC Andorra Rugby XV i la Federació Andorrana de Rugbi (FAR) per a l’ús de l’Estadi la temporada 2022-23 i la 2023-24. Aquest estableix que l’Andorra podrà utilitzar “de forma preferent” la instal·lació com a única al país que pot complir les necessitats establertes per la competició.

Pot, però de moment no ho fa. Cal impulsar la reforma i que aquesta estigui a punt pel partit de la jornada 4 contra el Granada. Serà el primer com a local, el cap de setmana de 3 i 4 de setembre. Els treballs, que seran costejats pel club tricolor, inclouen l’habilitació d’una zona de premsa, millores en la il·luminació i el canvi de la gespa artificial per una de natural.

Aquest darrer punt serà el que comenci més tard. El Govern dona permís per fer-ho a partir del dia 15. És a dir, l’endemà del partit de Conference entre Atlètic Escaldes i Gzira. El que sí que podrà iniciar-se aquest divendres són les obres exteriors al terreny de joc.

Comentaris

Trending