Noua porta el MoraBanc a la victòria a Badalona gràcies a un festival de triples

El conjunt que entrena Ibon Navarro aconsegueix un triomf treballat (73-79) amb 26 punts de l’ala-pivot francès

Amine Noua ha estat l'home del partit.
Amine Noua ha estat l'home del partit. d. grau / acb phto

El MoraBanc recupera el to. I ha aconseguit a Badalona una victòria, per dir-ho d’alguna forma, de prestigi. Després d’un primer període ple d’errades per una banda i altra, ha eixit un nom determinant, el d’Amine Noua. Els 26 punts de l’ala-pivot francès, amb sis triples de set intents, han estat clau per a la sòlida i treballada victòria dels d’Ibon Navarro (73-79). No ha estat fins al final que han obert el forat decisiu. Però quan ho han aconseguit, han sentenciat.

A l’encert de Noua, ben ajudat en alguns moments per exemple per Jelinek i Hannah, s’hi ha afegit, també, un més que notable debut del base israelià Gael Mekel. Per acabar-ho d’adobar, en els compassos finals, quan es jugava el tot pel tot, l’experimentat badaloní Pau Ribas ha comès errors incomprensibles que l’han tret de polleguera a ell, han perjudicat ostensiblement el seu equip i han facilitat el triomf tricolor.

El matx s’ha iniciat amb molts errors. Pels uns i pels altres. No hi havia manera d’anotar. Després d’un bàsquet per cada cantó, tornar a fer cistella ha costat Déu i ajut. En aquest desgavell ofensiu, i ja amb el nou base tricolor en pista, l’israelià Gael Mekel, el MoraBanc s’ha situat quatre punts per davant (3-7). Però el poc control del rebot ha permès els badalonins anar entrant en el partit tot i no estar encertats. Així, els de Carles Duran han aconseguit tancar el primer quart amb avantatge (10-8). Un primer període nefast. Pels uns i pels altres.

Gael Mekel ha tingut un excel·lent debut.
Gael Mekel ha tingut un excel·lent debut.
 

El segon quart s’ha iniciat amb una major activitat ofensiva. Però els andorrans continuaven pagant el poc encert en agafar pilotes refusades pel cèrcol. A poc el nivell d’encert ha anat pujant enmig d’un equilibri constant. A l’equador del segon període, i quan el Joventut semblava viure dels tirs lliures, hi ha hagut tot un intercanvi de triples, i això ha donat un petit forat als locals (28-25). El MoraBanc continuava pagant el poc control en el rebot. I, amb tot, la igualtat es mantenia. Això sí, el domini en el marcador continuava sent badaloní. Però molt ajustat com evidenciava el 34-33 del descans.

La represa ha semblat que posava en marxa un partit totalment nou. Els andorrans han començat molt millor i aviat s’ha posat al davant (36-40). Però una falta antiesportiva assenyalada a David Jelinek ha semblat destarotar el MoraBanc. En tot cas, el Joventut ho aprofitat per, altra volta amb el control del rebot i gràcies als tirs lliures, posar-se per davant (46-45). Però ha durat poc. Just el temps que li ha costat a Amine Noua a escalfar el canell i començar a ser una metralladora des de més enllà del 6,75.

Tunde ha estat consistent sota els cèrcols.
Tunde ha estat consistent sota els cèrcols.
 

I si a l’encert de l’ala-pivot francès s’hi ha afegit el de Clevin Hannah, oli en un llum. Els tricolors han arribat a tenir cinc punts de marge. Un forat prou important pel que s’havia vist fins llavors. A més, el decorat sobre els rebots ha canviat i, per moments, ha semblat que la Penya estava d’allò més incòmode. El darrer quart s’ha iniciat de la mateixa manera. Amb encert andorrà molt notable. Amb tot, però, els badalonins. Ni molt menys. I responien amb relativa celeritat.

La precipitació i els nervis ha anat jugant en contra dels andorrans quan semblava que tenien el matx sota control. I lluny de desempallegar-se dels locals, ha estat el Joventut qui ha anat rascant la diferència que tenia en contra. Una antiesportiva de Mekel ha donat una doble oportunitat anotadora als de Carles Duran (67-70). El base israelià ha donat una mica d’aire als d’Ibon Navarro. Però res, els verd-i-negres seguien disposats a posar les coses difícils.

Hannah ha anotat en moments importants.
Hannah ha anotat en moments importants.
 

El matx ha entrat als dos minuts finals amb només un punt de marge per al MoraBanc (71-72). Després d’una jugada que hauria pogut ser xiulada com a falta per als andorrans i d’un parell de pèrdues de pilota per part dels badalonins, l’Andorra ha semblat recuperar el comandament del matx. Més encara quan Noua ha tornat a clavar un triple que, ara sí, semblava marcar una distància molt important (71-77). Tunde ha afegit dos tirs lliures per fer més gran la diferència.

I en un final d’errors per una banda i l’altra, el MoraBanc ha acabat confirmat un triomf que permet respirar d’allò més. Segona victòria del curs, primera lluny de la ‘Bombonera’. Uf, encara bona.JOVENTUT DE BADALONA (73): Vives 9, Paul 6, Busquets, Birgander, Brodziansky 10 -cinc inicial-, Ribas 9, Ventura 2, Maronka, Tomic 12, Feliz 7, Willis 8, Parra 10. 14 de 20 llançaments lliures; 19 de 41 tirs de dos; 7 de 27 triples; 39 rebots (21+18); 21 faltes comeses

MORABANC ANDORRA (79): Hannah 14, Miller-McIntyre 4, Crawford 5, Noua 26, Arteaga -cinc inicial-, Paulí, Morgan 3, Diagne 4, Mekel 9, Jelinek 10, Tunde 4. 12 de 16 llançaments lliures; 14 d 40 tirs de dos; 13 de 19 triples; 33 rebots (22+11); 27 faltes comeses

Àrbitres: Pérez Pérez, Padrós (s’ha lesionat) i Báez

Parcials: 10-8; 34-33; 57-61; 75-79 

Comentaris (1)

Trending