El necessari circuit de motocròs per evitar la ‘fuga’ de pilots professionals

La FMA pretén reactivar els contactes amb els comuns per intentar disposar d’un espai que pugui servir de forma permanent per a l’activitat motociclista

Una imatge de l'abocador de Beixalís, que s'usa com a escenari del campionat d'enducross.
Una imatge de l'abocador de Beixalís, que s'usa com a escenari del campionat d'enducross. FMA

Els responsables de la Federació Motociclista Andorrana (FMA) esperen reprendre ben aviat els contactes per intentar aconseguir un espai on ubicar de forma permanent un circuit on s’hi puguin dur a terme activitats motociclistes. Fa temps que disposar d’aquest equipament és una necessitat. De fet, asseguren fonts de l’FMA, diferents pilots professionals de MotoGP i d’enduro residents al país es plantegen abandonar-lo atès que per entrenar-se han de sortir sempre del Principat.

Ara per ara, i de forma puntual, l’FMA disposa de l’abocador de Beixalís, que cedeix el comú de la Massana. De fet, abans de l’esclat de la pandèmia responsables federatius ja van parlar amb les noves cònsols massanenques, Olga Molné i Eva Sansa, que els van reiterar que podien usar l’espai per curses puntuals, però sempre que acabades les mateixes es desmunti la parada i es deixi l’indret apte per continuar rebent terres. I és que l’abocador encara està plenament actiu, a banda que és molt net.

De fet, i ara que l’FMA ja ha refet el calendari de competicions i reprendrà l’activitat a partir del mes que ve, ja s’ha programat també la represa del campionat d’Andorra d’enducross amb tres proves, justament a Beixalís, el setembre, l’octubre i el novembre. Si no s’ha de lamentar un nou rebrot de la pandèmia, la federació, conjuntament amb els seus moto clubs afiliats, han refet fins a final d’any totes les proves. A més a més dels habituals campionats de trial i l’esmentat d’enducross, enguany s’organitza com a prova pilot un nou Campionat d’Andorra de Pit Bikes, conjuntament amb el Circuit Andorra–Pas de la Casa.

Però el que es pretén és poder disposar de l’esmentat circuit de motocròs. De terra. El Govern ha derivat davant l’FMA la ‘responsabilitat’ de poder trobar un espai als comuns. Així ho van indicar fa uns mesos la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz, en una reunió amb una delegació federativa encapçalada per la seva presidenta, Natàlia Gallego. Els responsables federatius tenen previst, per exemple, contactar amb el comú d’Encamp per mirar si seria possible poder disposar de l’abocador del cap del Port. Des de l’FMA es té clar que els millors indrets són aquells que han servit com a dipòsit de runa i terra.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending