El MoraBanc trenca la ratxa de set derrotes amb un plàcid triomf en el debut de David Eudal

El tècnic s'estrena amb una victòria a l'Eurocup a la pista del Dolomiti Energia Trento per 71-82

Nakic llença a cistella marcat per Mezzanotte durant el partit d'aquest dimecres. EUROCUP

El MoraBanc Andorra ha tornat aquest dimecres al camí de la victòria amb el debut de David Eudal a la banqueta. Amb el triomf a la pista del Dolomiti Energia Trento s'ha trencat una ratxa de set derrotes (cinc a la Lliga ACB-Endesa i dues a l'Eurocup). Els tricolors han estat molt superior a l'equip italià que és el cuer del grup.

L’equip ha sortit amb més decisió que encert fallant els seus tres primers llançaments de tres, un tir lliure i amb un 1 de 3 en tirs de dos mentre que els italians han estat més inspirats amb Flaccadori, el base cedit pel Bayern amb 5 punts, i Reynolds amb 4, els dos únics anotadors del seu equip en els 5 primers minuts. Nakic, titular aquest dimecres, anotava el primer triple tricolor (9-8) i Nacho Llovet, també al cinc inicial, posava el MoraBanc per davant al marcador tot i que Saunders que havia fallat els seus dos primers tirs trobava la cistella per anotar en un quart dominat per les defenses com ho demostra el parcial (15-15).

David Eudal, en el seu debut, havia donat entrada a tots els jugadors tret de Diagne i de Colom. L’equip es presentava a Trento sense Morgan, Tyson Pérez, Jelinek i Mekel mentre que els italians tenien dues baixes però de molt pes, el seu capità Andrés ‘Toto’ Forray i Jordan Caroline. El Dolomiti Energia Trento arribava a aquest partit amb un balanç de 9 derrotes i una victòria, a casa contra l’Slask Wroclaw de Polònia per 81-77 però amb el revulsiu del triomf a la darrera jornada de la lliga italiana enfront del Nàpols.

A l’inici del segon quart, el MoraBanc ha estat més enxufat amb un triple de Paulí i ha agafat avantatge (17-22) gràcies a un parcial de 2-7. Als dos equips, però els costava molt encistellar. Els percentatges estaven gairebé sota terra amb un 4 de 16 de tirs de 2 pels locals. A l’altra cistella, Moussa Diagne fallava tres tirs consecutius tot i que ho compensava un triple de Crawford, i els tricolors 7 punts per davant.

El Trento anota només 8 punts en 8 minuts de joc al segon període

Sense fer res de l’altre món s’anaven imposant a un conjunt que té mala peça al teler amb els clubs de la lliga ACB.  Dels 15 enfrontaments a les competicions continentals només n’ha guanyat 3. En més de 8 minuts de joc en aquest segon període, havien fet 8 punts encara que una reacció de la mà de l’exNBA Cameron Reynolds els ha permès no sortir del partit tot i que un triple de Clevin Hannah els ha deixat a la mitja part a 10 punts (31-41).

A priori aquesta renda no era decisiva però a la vista del rendiment d’uns i altres molt havien de canviar les coses perquè el MoraBanc no marxés del BLM Group Arena amb la sisena victòria a la fase de grups de l’Eurocup després de dues derrotes seguides. Com ja es va veure al partit de la primera volta, a Andorra la Vella, els italians són molt inferiors als equips que estan a la part alta de la classificació com el Joventut, el Partizan o l’Andorra.

Al tercer quart, el MoraBanc deixa el partit vist per a sentència

Així a l’inici del tercer quart, els homes de David Eudal han sortit decidits a sentenciar. Ho han fet amb un parcial de 7-18 amb Clevin Hannah liderant l’equip amb el suport de Llovet i amb Diagne que anotava un triple per al 40-62. Quan el MoraBanc ha premut l’accelerador ja s’ha venut tot el peix. Crawford tenia el canell fi des de 6,75 i Eudal no podia imaginar que la seva estrena fos tan plàcida. Tan sols l’encert italià en els tirs lliures (11 de 11) impedia un marcador més ampli perquè la resta d’estadístiques dels locals eren penoses amb 11 de 34 tirs de dos.

Nacho Llovet obria el darrer quart amb un triple i als italians només els quedava el recurs de maquillar el resultat en un pavelló pràcticament buit ja que la marxa de l'equip a l'Eurocup no convidava precisament al desplaçament fins al BLM Group Arena. El MoraBanc ha baixat el ritme pensant en pròxims compromisos i sobretot a la Lliga ACB on encadena 5 derrotes consecutives i està en una situació compromesa a la classificació. La relaxació, pero, permetia al Trento, que només ha utilizat 8 jugadors, acostar-se fins als 12 punts de diferència (60-72). Per si havia algun dubte allà estava Crawford (15 punts) per esvair-lo a una mica més de 2 minuts per al final. Moussa Diagne encistellava de 2 (66-78) ja en el darrer minut per confirmar aquella vella dita esportiva que diu: "a entrenador nou, victòria segura". Ara toca l'ACB i afinar encara més l'engranatge per no fallar 7 tirs lliures dels 22 llençats.

DOLOMITI ENERGIA TRENTO (71): Flaccadori 9, Williams 8, Reynolds 12, Mezzanotte 12, Saunders 13 -cinc inicial-, Bradford 11, Conti 4, i Ladurner 2. 15 de 16 tirs lliures; 19 de 49 tirs de 2; 6 de 19 triples. 32 rebots, 11 ofensius.

MORABANC ANDORRA (82): Hannah 12, Miller-McIntyre 9, Nakic 7, Llovet 10, Olumuyiwa 9 -cinc inicial-, Paulí 7, Noua, Diagne 7, Crawford 15, i Arteaga 6. 15 de 22 tirs lliures; 20 de 38 tirs de 2; 9 de 24 triples. 41 rebots, 13 ofensius.

Parcials: 15-15, 16-26, 19-24, 21-17.

Àrbitres: Obrknezevic, Tsaroucha i Thepenier.

Pavelló: BLM Group Arena. 750 espectadors.