Un MoraBanc gairebé sempre a remolc fa estèril la màgia de la ‘Bombonera’

Els tricolors, que tret del primer quart sempre han anat per sota en el marcador, es veuen sorpresos per un Casademont Saragossa que treu profit dels excessius errors dels andorrans

Mcintyre Mcintyre inteta una entrada a cistella davant dos rivals.
Mcintyre Mcintyre inteta una entrada a cistella davant dos rivals. ACB MARTIN IMATGE

El MoraBanc ha protagonitzat una nova decepció a l’ACB. La màgia de la ‘Bombonera’ no ha servit davant un Casademont Saragossa que ha trencat la mala ratxa de quatre derrotes consecutives (83-92). Els d’Ibon Navarro han pagat car el fet d’anar durant gairebé tot el partit, amb l’excepció del primer quart, a remolc en el marcador davant un rival que, a més, ha sabut aprofitar els excessius errors tricolors a l’hora d’atacar.

Al primer quart, el MoraBanc ha dut la iniciativa, impulsat sobretot per l’encert des de l’exterior de la zona (4 de 9). S’ha anat fent la goma. Quan el Morabanc obria escletxa, el Saragossa reaccionava i igualava. A falta d’un minut, una cistella de Morgan ha permès els tricolors marxar de set punts, en la que ha acabat sent la màxima avantatge assolida en tot el duel, però els aragonesos han reaccionat en els darrers compassos i han aconseguit igualar de nou el marcador (23-22)

El segon quart ha estat molt dolent per part dels d’Ibon Navarro. Potser tocats per l’avantatge que havien perdut en tot just un minut, l’equip no s’ha trobat còmode sobre la pista. En defensa ha perdut contundència i en atac no ha trobat cistella fàcilment. I això ho ha sabut aprofitar a la perfecció el mal moment del rival. Sense que Ibon Navarro hagi pogut evitar-ho amb un temps mort, els aragonesos han marxat de fins a 13 punts (28-41).

Un jugador tricolor intenta un llançament davant la pressió d'un rival.

El segon temps mort demanat pel tècnic andorrà ha funcionat. L’equip ha trobat la fórmula per encadenar un parcial de 7-0, triple de Noua inclòs que li ha permès superar el mal tràngol. Un tir lliure anotat pel visitant Thompson ha situat el marcador al descans en un 35-42. Quedava clar que tocaria millorar prestacions durant el segon temps.

El tercer quart ha estat igualat novament, però això no era bo per un MoraBanc que necessitava retallar la diferència. De fet, al llarg de tot el període ha anat a remolc. Li ha faltat millorar prestacions en atac, on només Noua ha fet un bon paper, i en defensa. Quan faltaven tres minuts i mig per a la botzina, els andorrans s’han situat tres per sota (48-51), però el Casademont ha tornat a marxa fins a deu punts (54-64). S’ha aprofitat especialment d’un nombre massa elevat de pilotes perdudes pels tricolors en accions d’atac.

Una tònica que ha continuat en l’inici del darrer i definitiu quart. Cada cop amb més nervis i pressió, el MoraBanc fallava massa i el Saragossa ha sabut treure profit de la situació, fins i tot assolint una màxima diferència (+14) tot just amb dos minuts disputats. Novament, els d’Ibon Navarro anaven a remolc. I els segons passaven.

RS412761 2021 12 18 Morabanc   Casademon Zaragoza (Martin Imatge) 2429
Hannah, amb la pilota, seguit de prop per Hinason.

Els andorrans no han aconseguit tombar la inèrcia del partit. En defensa ha continuat mancant solidesa i d’això se n’han aprofitat a la perfecció tant Waczynski com un Hilnason especialment inspirat en la segona part. A més, moralment, feia mal que quan s’aconseguia reduir la distància de forma esperançadora -com amb el 69-76 assolit a tres minuts del final gràcies a un 2-1 de Crawford- la reacció aragonesa era contundent i tornaven a marxar.

I, malgrat tot, l’equip no s’ha volgut rendir. Dos triples seguits de Noua han posat l’equip només cinc per sota quan quedava encara un minut i mig, però un triple de Mobley gairebé inversemblant ha acabat sentenciant (78-86) a només 50 segons del final. L’antiesportiva de Mcintyre ha esgotat les darreres opcions.

La derrota confirma, un altre cop, l’excessiva irregularitat dels d’Ibon Navarro a l’ACB, competició que ara s’atura fins després de la primera tongada de festes de Nadal. Abans, però, queda un darrer compromís europeu: la visita a la pista del Levallois, a l’Eurocup, el pròxim dimarts.

MORABANC ANDORRA (83): Mcintyre (19), Hannah (12), Noua (20), Crawford (14), Olumuyiwa (4) -cinc inicial-, Paulí (0), Morgan (5), Llovet (2), Nakic (0), Diagné (5), Arteaga (2) i Mekel (0).
CASADEMONT SARAGOSSA (92): San Miguel (0), Mobley (21), Yusta (2), Radoncic (17), Thompson (9), Bone (9), Vanwijn (4), Cook (0), Waczynski (16) i Hinason (14).
Àrbitres: Calatrava, Bultó i Sánchez.
Parcials: 23-22, 12-20 (35-42) / 19-22, 29-28 (83-92)