El MoraBanc salva el compromís de Polònia gràcies a catorze triples

Els tricolors derroten l'Slask Wroclaw patint inexplicablement al final en un partit que tenien controlat i amb tres tirs lliures fallats en els darrers deu segons

Kolenda intenta tallar el contraatac de Miller-McIntyre al partit d'aquest dimecres. EUROCUP

El MoraBanc Andorra ha aconseguit la seva desena victòria a l'Eurocup a la pista de l'Slask Wroclaw ( 91-95) gràcies al seu encert en els tirs de tres punts (14)  davant un rival que mai s'ha rendit i que ha tingut opcions fins als darrers segons, quan el MoraBanc ha fallat tres tirs lliures. Ha estat l'últim partit de la fase regular i els tricolors jugaran ara els vuitens de final de la competició contra el Bucdonost.

El MoraBanc s'ha trobat amb un 10-0 de sortida que ha pogut retallar amb cinc punts consecutius de Jelinek, amb un triple. Eudal ha mogut la banqueta i amb els triples de Miller-McIntyre, Nakic i Morgan ha pogut tancar el quart amb avantatge, aprofitant també que els locals fallaven en el tir i que Trice perdia dues pilotes. Dels 21 punts andorrans en els primers deu minuts, 12 havien estat des de la línia de 6,75 m. El més important és que s'havia capgirat el marcador després d'aquell inici preocupant.

El segon quart ha començat com havia acabat l'anterior, amb el MoraBanc a cop de triple amb un d'encertat i un altre fallat per Morgan. En aquesta fase del partit, els tricolors havien llançat més de tres (15) que de dos (11) però amb bon resultat ja que dos tirs de Jelinek i Paulí els distanciaven (28-34) i la diferència augmentaria amb sis punts consecutius de Paulí que s'estrenava en un matx que semblava ben encarrilat. El 39-46 al descans aixì ho demostrava, amb un 8 de 17 (47,1%) tirs de tres.

llovet0 (1)
Llovet ha taponat aquest tir de Kanter al primer quart

Veient del desenvolupament de l'enfrontament fins a aquell moment no era difícil saber com continuaria: amb el MoraBanc tirant triples. El primer, de Llovet, a dins però els dos següents -Jelinek i Hannah- aigua. Llovet, molt encertat, es carregava amb la tercera personal i nou triple, aquesta vegada de Morgan, donava la màxima renda als homes de David Eudal (48-60).

A partir d'aquest moment, el MoraBanc ha anat marcant el ritme del partit i gestionant el marcador per entrar al darrer quart amb un marge d'11 punts (62-73). I com podiien començar els últims 10 minuts? Doncs amb un triple de Miller-McIntyre (12 de 24, un sensacional 50%). El partit, però, no estava sentenciat perquè els polonesos continuaven lluitant i s'acostaven a quatre punts (79-83) amb més de quatre minuts encara per jugar.

Quan més complicat estava el panorama ha tornat un triple salvador, aquesta vegada amb Hannah. L'Slask empataria a 88 i a 90 per entrar en un minut final d'infart, amb dos tirs lliures fallats per Miller-McIntyre a falta de 10 segons, un afortunat rebot d'Olumuyiwa i una personal sobre Hannah que ha encistellat només un dels dos tirs lliures. La darrera possessió a manca de cinc segons ha estat per l'Slask però, sortosament, Travis Trice ha perdut la pilota, la seva sisena en el matx. Jelinek ha fet el mateix. Kanter ha fallat el seu tir. Travis Trice ha fet personal sobre Olomuyiwa que al contrari dels seus companys ha encistellat els dos tirs lliures.

SLASK WROCLAW (91): Tomczak 10, Trice 16, Kolenda 10, Gabinski 2, Wojcik, Dziema 18, Karolak 3, Kanter 20, i Justice 12. 15 de 26 tirs lliures; 23 de 41 tirs de dos; 10 de 28 triples. 37 rebots, 13 ofensius. 16 faltes personals.

MORABANC ANDORRA (95): Miller-McIntyre 15, Paulí 9, Nakic 5, Crawford 6, Jelinek 10, Olumuyiwa 11, Hannah 8, Morgan 17, Arteaga 4, i Diagne. 13 de 19 tirs lliures; 20 de 30 tirs de dos; 14 de 30 triples. 42 rebots, 13 ofensius. 26 faltes personals.

Parcials: 20-21, 19-25, 23-27, 29-22.

Àrbitres: Foukis, Obrknezevic i Hadzic.