El MoraBanc llança al darrer quart un partit que havia remuntat a Burgos (82-68)

De forma incomprensible, i després de situar-se només a dos punts (52-50) al tram final del tercer període, els d’Ibon Navarro encaixen una contundent derrota davant un rival que sempre ha anat al davant

Vitor Benite fa botar la pilota davant de Babatunde.
Vitor Benite fa botar la pilota davant de Babatunde. BB HOJAS / ACB PHOTO

Quan semblava que hi hauria d’haver partit, el MoraBanc l’ha deixat escapar. D’una manera incomprensible. Els d’Ibon Navarro han fet el més difícil durant el tercer quart, situant-se a només dos punts (52-50) després d’haver estat molt per sota d’un Burgos dominador. Ha arribat a perdre de divuit durant la primera part. Semblava, i ha estat sols un miratge, que els andorrans podrien competir. Però igual que han lluitat per acostar-se, s’han desconnectat per acabar no tenint cap opció de victòria. En un tres i no res tornaven a perdre Hannah, Palsson, Sy i companyia de vint.

Massa irregularitat, massa poca concentració, poca capacitat de canviar dinàmiques dolentes. Només quan el Burgos s’ha pres un respir -i potser no caldria treure mèrits a la reacció de vuit minuts comptats del MoraBanc- els tricolors ha semblat que podrien assaltar, d’una vegada per sempre, el Coliseum de Burgos. Res de res. Continuarà sent un deure pendent. Perquè la remuntada ha estat un suflé. I encara bo que en els dos darrers minuts de partit, el MoraBanc ha maquillat una mica el resultat. La derrota, numèricament parlant, hauria pogut ser més dura. En joc, igualment ho ha estat.

Renfroe ha començat marcant el ritme del Burgos i del partit. Set punts seus han obert clarament les primeres diferències (9-2) i han obligat Ibon Navarro a parar el partit després de canviar de cop els cinc jugadors que inicialment havien sortit a pista. Els canvis no han fet modificar la dinàmica d’un matx completament dominat pel Burgos. Només a la recta final del quart l’entrada de Llovet ha semblat donar una mica més d’energia als andorrans. Fins al punt que un bàsquet de l’ala-pivot català (13-6) ha dut Peñarroya a sol·licitar un temps mort. Tot plegat un miratge.

RS341416 20210307 BorjaBHojas 022
Hannah, que no ha tingut l'encert d'altres dies, és aturat per Rivero, el millor del Burgos.

Sobretot a l’inici del segon quart el vendaval local ha estat clar (hi tornaria a ser al quart quart). Dos triples gairebé consecutius han tornat a disparar el Burgos davant un MoraBanc que semblava que només responia via tir lliure. Tot i que la distància era important (23-9), la diferència de joc era encara major. Un triple de Gielo (25-16) ha semblat que podia canviar alguna cosa. Res. McFadden des de més enllà de 6,75 i Salash després d’una recuperació de pilota dels locals han portat el preparador andorrà ha haver de tornar a sol·licitar un minut per mirar de ressituar els seus homes (30-16). No hi havia manera. Els andorrans semblaven no jugar a res davant un Burgos que anava fent.

El MoraBanc ha anat fent a base d’encerts aïllats i individuals davant uns locals que trobaven amb facilitat cistella. Quan no era Renfroe, era Salash i sinó Benite. De fet, un parell de bones accions de l’exterior brasiler ha posat la màxima diferència fins al moment en el marcador (40-22). De llavors fins al final de la primera part, tot i reduir una mica el forat, els inputs continuaven sent els mateixos. Clar domini local davant un MoraBanc encara més clarament inferior. Segur que al vestidor hi ha hagut esbroncada. O almenys, els tricolor han sortit molt més endollats en la represa.

Dime i Jelinek han liderat una bona arrencada andorrana (47-37). Ara, McFadden, fins i tot de manera inversemblant, impedia que els d’Ibon Navarro s’acostessin més. Cert, però, que els andorrans lliguessin més bones jugades en atac, que produïssin més ofensivament. Un triple de Bandja Sy i dos tirs lliures de Malik Dime han fet posar el MoraBanc a menys de deu punts (52-44) de marge a l’equador del tercer quart. I encara s’ha fet més estreta la distància gràcies a un triple de Sergi García.

RS341404 20210307 BorjaBHojas 018
Tomasz Gielo ha jugat amb intermitències, com l'equip.

El decorat havia canviat. Molt. De fet, fins que Renfroe no ha anotat un tir lliure després d’una falta del base mallorquí, els andorrans han protagonitzat un parcial de 0-11 que han equilibrat el partit (52-50). De cop, però, el MoraBanc ha semblat embogir. I en lloc de continuar jugant pacientment, esperant noves oportunitats, s’han cedit possessions gairebé gratuïtes al Burgos, llançant per la borda una part important de la feina feta en la posada en marxa del tercer període.

Quatre punts de Sakho en primera instància i una tècnica a Ibon Navarro després d’una controvertida acció de Renfroe han rellançat el Burgos quan pitjor estava (61-50). Encara bo que dos bàsquets tricolors abans que s’acabés el tercer quart han tornat a equilibrar una mica les coses. Un altre miratge, perquè un parcial de 10 a 2 en tres minuts ha obligat novament el tècnic de l’equip del Principat a aturar el partit i fer canvis. La desconnexió i el desconcert tornava a ser evident (71-56). I ho ha estat més encara.

El Burgos ha tornat a jugar a pler. El MoraBanc havia desaparegut després de vuit minuts al tercer quart que li havien permès lluitar per la victòria. Els de Peñarroya, superior com havia estat durant el primer temps, ho ha tornat a ser al tram final, situant-se novament amb vint punts de marge (80-60) que l’únic que han fet els andorrans ha estat maquillar-los en els minuts de les escombraries. Just això, a les escombraries ha llançat el MoraBanc una remuntada que semblava bona al tercer quart. Massa desconnexió. Massa feblesa en massa moments.