El MoraBanc espera amb ganes el debut en una fase “imprevisible” i “exigent”

Els andorrans, sense Musli ni Diagne, s’estrena aquest dijous a València davant un amfitrió que no tindrà el suport del públic

Ibon Navarro conversant amb Clevin Hannah al costat d'altres jugadors.
Ibon Navarro conversant amb Clevin Hannah al costat d'altres jugadors. ACB PHOTO / M. POZO

Hi ha tantes ganes com expectació. Tant desig com imprevisibilitat i exigència. El MoraBanc Andorra inicia aquest dijous a 2/4 de 4 de la tarda davant les càmeres de Movistar el seu pas per la fase final de la Lliga ACB. Ho fa davant l’amfitrió València que, com és sabut, no tindrà el suport del seu públic. Els andorrans no podran comptar amb els seus dos referents interiors, Moussa Diagne i Dejan Musli. La competició postCovid, on tot és nou, “serà un banc de proves interessant a molts nivells”, admet el tècnic tricolor, Ibon Navarro.

Navarro té “moltes ganes de veure l’equip”. I en general, el conjunt, els professionals de la cistella, volen comprovar “les sensacions que tenim jugant”, com explica Dejan Todorovic. Després de tres mesos d’aturada i en un format de competició nou tot és, valgui la redundància, nou. “Tots ens pensem que estem bé”, ha afirmat el tècnic basc en la compareixença pre-partit referint-se als dotze conjunts que disputen la fase, però en realitat “no tenim cap referència de com estem”. De fet, no hi ha cap referència sobre res. I ni tan sols els partits que hagin enfrontat als rivals que són presents a la fase de València no serveixen de res.

David Jelínek en un entrenament al costat d'Hugo Bartolomé.

Relacionat

Intentar no deixar córrer el València: la clau del MoraBanc en el primer partit de la fase final

Cert que, diu Navarro, a nivell tàctic potser no hi haurà grans sorpreses. Ara, caldrà veure el “tema de ritmes”. Com es gestiona el fet de saber que cal disputar, d’entrada, cinc partits en deu dies. Per al tècnic del MoraBanc, aquells equips amb una plantilla més llarga i homes de més qualitat, poden tenir un cert avantatge. Però només un cert. Perquè, ara per ara, i després de venir del ‘no-res’ tothom pot estar en igualtat de condicions. A mida que avanci la competició la situació serà ben diferent. És, ho admet Todorovic, una competició “exigent” alhora que “superxula”.

Els andorrans miraran de recórrer a les seves armes i no allunyar-se massa del que havien fet i de com ho havien fet abans del coronavirus. “Hem de continuar respectant el treball que hem fet aquest darrer mes”, manté el jugador serbi, que creu que potser el que variarà és que, després de tan temps sense jugar oficialment serà important “una mica més de concentració”. Per la resta, “no crec que haguem de fer res de molt diferent respecte de l’habitual”.

Un moment de la conversa telemàtica.

Relacionat

El tècnic del MoraBanc considera que les pretemporades no seran igual després de la Covid

De fet, Ibon Navarro ha explicat que el fet de no poder disposar ni de Diagne ni de Musli no ha fet variar el pla inicial d’entrenaments. I ha recordat que els dos homes que hauran d’assumir el rol de pivot gran, de cinc com es diu en l’argot basquetbolístic, en aquest cas Nacho Llovet i el recentment incorporat Tunde, són homes “mòbils i ràpids” les característiques dels quals no van pas en contra “de com volem jugar”, ben al contrari. “No hem de pensar en els que no hi són sinó amb els que hi són”, ha sentenciat el tècnic basc que deixa clar que tot i les absències -“és un problema per a nosaltres”- “intentarem jugar de la manera que puguem jugar, usant les nostres armes”.

Etiquetes

Comentaris

Trending