El tècnic del MoraBanc considera que les pretemporades no seran igual després de la Covid

Ibon Navarro i Jaume Ponsarnau, que s’enfrontaran dijous que ve amb els seus respectius equips, han mantingut una distesa conversa des de les seves respectives habitacions de l’hotel

https://youtu.be/LDc1217OU2g

El tècnic del MoraBanc, Ibon Navarro, està convençut que arran del confinament, primer, i e l desconfinament, després, per culpa del coronavirus és possible que s’hagi de modificar el treball que es fa en les pretemporades. Navarro creu que l’equip, a Andorra, ha viscut en una mena de “bombolla sanitària”, “força protegits”, però també hi ha hagut “tristesa” i “desgana”. Alhora, hi ha molts interrogants sobre com serà la fase final de la Lliga Endesa que s’inicia dimecres que ve a València.

Navarro ha mantingut una distesa xerrada de més de mitja hora amb l’entrenador del València, el primer rival dels andorrans, Jaume Ponsarnau. Cadascú era a l’habitació de l’hotel de concentració i la conversa s’ha fet per connexió telemàtica i per al canal televisiu del club valencià, encara que després l’enregistrament s’ha difós per altres vies. Tots dos han parlat, més que de l’enfrontament que han de disputar, de la competició en general, que Ponsarnau considera que serà “molt bonica” i, després, els dos entrenadors de basquetbol han compartit opinions sobre l’Eurolliga o l’NBA.

Tot el grup abans d'iniciar-se l'entrenament a l'Alqueria.

Relacionat

Un MoraBanc amb ganes de començar a competir

Navarro ha admès que tot el procés derivat de l’aturada pel coronavirus està suposant “moltes curiositats. Veurem coses, traurem dades, i després s’ha de saber interpretar-les”. El tècnic basc i el preparador de Tàrrega fa més de vint anys que es coneixen, des que un entrenava el júnior del Baskonia i, l’altre, el del Manresa. Des de llavors sempre han mantingut una bona amistat i durant la xerrada, en què no han parlat del partit més enllà de referir-se en un parell d’ocasions a la incorporació de Tunde per part del MoraBanc, coincideixen en múltiples observacions.

El tècnic de l’Andorra, que ha explicat, distès, que durant el confinament ha compartit més temps amb el seu fill del que havia compartit pràcticament fins ara i que el menor vol que dijous vinent guanyi el València com a regal d’aniversari de la seva mare, ha assegurat que tant el confinament com el retorn als entrenaments, sense la certesa que tirés endavant la competició, “no ha estat fàcil ni físicament ni mentalment” i que en el cas del MoraBanc el missatge que es passava als jugadors era que “millor aquí que a casa” i que en el pitjor dels casos, si no retornava la competició, es deia als jugadors que “millora en alguna cosa, aprèn”.

Navarro reconeix que per als jugadors andorrans, tot i passar la pandèmia en una mena de "bombolla sanitària", la situació generada per la pandèmia i el retorn a l'activitat "no ha estat fàcil ni físicament ni mentalment"

Navarro, que amb Ponsarnau ha coincidit que han hagut per exemple d’inspirar-se en els tècnics de l’NBA per preparar el retorn progressiu als entrenaments grupals perquè la immensa majoria dels jugadors mai abans no havien estat “tan parats”, afirma que després d’aquesta situació “potser s’ha de fer un altre tipus de pretemporada”. Ara, “una vegada perduda la por” després de les primeres sessions d’entrenament, ara ja hi ha ganes de competir, perquè “una cosa és entrenar i una altra és jugar”, tot i que cal veure com van els primers partits de la competició, que és igual de maca com desconeguda.

Al tècnic del MoraBanc una de les coses que més expectació li genera el nou format de fase final és com gestionaran els partits aquells equips que tenen una plantilla més llarga. Si collaran des del primer moment i a cada enfrontament o faran una gestió més calmada. Alhora, encara que espera que no, creu que el fet que només passin de fase dos dels sis equips de cada grup pot fer que les darreres jornades siguin “força més descafeïnades”. Aquest fet “pot condicionar una mica la competició”, que segurament tot i allargar-se hauria estat encara més interessant si haguessin accedit a la segona fase quatre dels sis conjunts de cada grup.

Etiquetes

Comentaris

Trending