El MoraBanc assalta Gran Canària i es classifica per a les semifinals de l’Eurocup

La tercera victòria consecutiva amb el nou entrenador Óscar Quintana fa que els tricolors arribin per segona vegada a la penúltima fase d'una competició europea

Diagne i Khalifa Diop lluiten per un rebot en el partit d'aquest dimarts.
Diagne i Khalifa Diop lluiten per un rebot en el partit d'aquest dimarts. EUROCUP

Un MoraBanc valent i lluitador s'ha classificat per segona vegada a la seva història per a una semifinal d'una competició europea guanyant a Gran Canària per 77-79. És la tercera victòria en tres partits del nou entrenador Óscar Quintana. Els andorrans han estat molt més encertats que el seu rival en el darrer quart on han anotat 22 punts per només 14 dels locals. Miller-McIntyre i Jelinek amb 17 punts han estat els màxims encistelladors del MoraBanc.

El Gran Canària ha sortit amb una marxa menys que el MoraBanc, especialment en defensa ja que sense ajudes a prop del tauler, Arteaga ha tingut totes les facilitats per anotar sis dels primers vuit punts andorrans. Un temps mort local ha fet que la defensa fos més intensa i que els tricolors baixessin en efectivitat, Tancada la pintura i neutralitzats Arteaga primer, i Olumuyiwa després, ha calgut tirar des de 6,75 o lluny de cistella. En tres atacs consecutius, Crawford i Miller-McIntyre han fallat de tres i Paulí ho ha fet de dos. Un equip habitualment encertat en els triples com el d'Óscar Quintana tancava el primer quart amb un fluix 25% (2 de 8).

A l'inici del segon quart, el MoraBanc ha estat més de dos minuts sense anotar, amb dos triples més fallats -Llovet i Nakic- i els canaris que s'han escapat en el marcador (30-20), cosa que ha obligat Quintana a demanat temps mort. Les instruccions amb una defensa agressiva han anat acompanyades d'un encert en els tirs de tres amb sis punts consecutius de Jelinek i Llovet que han culminat, amb recuperacions de pilota incloses, en un parcial de 2-11. La reacció, però, s'ha acabat aquí perquè el total de punts del segon quart s'ha quedat en 15 i dues de les claus del primer temps ha estat el domini canari en el rebot (18 i 13) i l'eficàcia en els tirs lliures (6 de 6 i 3 de 5).

El tercer quart ha arrencat amb un 3+1 de Nico Brussino i una falta en atac de Paulí. El Gran Canària ha anat mantenint diferències de +10 o +8 però el tecnic Porfi Fisac ha fet entrat Shurna que era dubte per unes molèsties. El MoraBanc no es volia desenganxar del partit i un triple de Miller-McIntyre i un 2+1 de Hannah l'han posat a quatre punts (58-54).  En el darrer quart, els canaris han fet un parcial de 4-0 que han vist com el capgiraven Miller-McIntyre amb un triple i una cistella de dos. Jelinek  (4 de 5 de triples) empatava a 69 a manca de sis minuts per al final.

El pròxim rival sortirà del matx entre el Cedevita i el Bursaspor d'aquest dimecres

Un nou triple de Jelinek posava per davant al MoraBanc abans que Arteaga fes la quarta personal. Jelinek, lesionat al peu, se n'anava a la banqueta. La tensió es notava amb els tirs fallats i les imprecisions. Jelinek, ja recuperat, tornava a pista a manca d'un minut i mig i amb empat a 77.  S'entrava en ell darrer minuts amb els tricolors per davant en el marcador (77-79) i possessió pel Gran Canària que no encistellaria. Hannah fallava un triple però en l'atac canari forçava la personal de Brussino. El MoraBanc exhauria la possessió i quedaven cinc segons de partit i pilota per als locals. Slaughter ha fallat el darrer triple. El MoraBanc es planta per segona vegada a la seva història a les semifinals d'una competició europea, i aquest dimecres coneixerà el seu rival que sortirà de l'enfrontament entre Cedevita i Bursaspor.

HERBALIFE GRAN CANÀRIA (77): Albicy 10, Ennis 9, Brussino 11, Pustovyi 12, Stevic 6 -cinc inicial-, Khalifa Diop 4, Salvó 10, Balcerowski 6, Slaughter 5, i Shurna 4. 15 de 16 tirs lliures; 22 de 37 tirs de dos; 6 de 21 triples. 33 rebots, 8 ofensius. 22 faltes personals.

MORABANC ANDORRA (79): Hannah 15, Paulí 2, Crawford 8, Llovet 10, Arteaga 8 -cinc inicial-, Miller-McIntyre 17, Jelinek 17, Olumuyiwa 2, Nakic i Diagne. 15 de 21 tirs lliures; 17 de 35 tirs de dos; 10 de 27 triples. 31 rebots, 11 ofensius. 23 faltes personals.

Parcials: 23-20, 19-15, 21-22 i 14-22.

Àrbitres: Rocha, Peerandi i Boubert.