La meteorologia fa més èpica l’espectacular Copa del Món de BTT a Pal Arinsal

Warner Bros Discovery lloa la capacitat d’adaptació de l’organització i l’estació i el comú de la Massana ja treballen per rebre més competicions com la finalitzada avui a partir del 2025 tot pensant en els mundials de l’any vinent

Sortida d'una de les proves de la jornada dominical.
Sortida d'una de les proves de la jornada dominical. PAL ARINSAL 2023

La novena edició de la Copa del Món de BTT de Pal Arinsal no ha deixat indiferent a ningú, tant per l’espectacle que han donat els millors ‘riders’ del món en totes les curses que s’han disputat, com per les dificultats que ha portat la meteorologia durant el cap de setmana. Malgrat que aquestes han incidit en l’afluència del públic, l’ambient viscut a l’estació de la Massana ha sigut brillant.

El director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, ha fet una valoració positiva de la cita i ha destacat la capacitat d’adaptació que ha tingut l’organització, especialment la jornada de dissabte, on la meteorologia va obligar a fer diversos canvis en el programa. “L’objectiu dels espectadors s’ha vist afectat per la meteorologia tan complexa que hem tingut. Encara no tenim l’afluència total, però sí que hem vist que fins al divendres anàvem per sobre de les expectatives i del que havíem tingut els anys anteriors”, ha assenyalat Marticella, que ha agraït la paciència dels espectadors que han assistit en directe.

PressConference WC23
Compareixença de balanç de l'organització.

En el mateix sentit s’ha expressat la cònsol major de la Massana, Olga Molné, que ha remarcat que “tot i les inclemències del temps, s’han pogut disputar totes les proves gràcies a la feina de l’equip organitzatiu”. Malgrat que encara no es tenen les dades d’assistència completes, Molné ha assegurat que “la Copa del Món s’ha convertit en un motor dinamitzador, que aconsegueix omplir hotels i restaurants”.

Així mateix, el vicepresident d’esdeveniments de ciclisme de Warner Bros Discovery, Chris Ball, ha lloat la bona tasca de totes les parts implicades per sobreposar-se a les dificultats meteorològiques. “Hem de donar les gràcies als fans, als voluntaris i als espectadors per donar-nos suport en un cap de setmana que ha estat tot un repte. Hem tingut grans curses, i penso que és gràcies a la feina de tots. Això demostra que quan treballem tots junts podem assolir grans coses, fins i tot en condicions molt difícils”, ha exposat Ball.

CAMÍ CAP ALS MUNDIALS 2024

Amb la Copa del Món 2023 acabada, Pal Arinsal es fixa ja en els Campionats del Món del 2024, un repte encara més majúscul. “Aquesta Copa del Món l’hem enfocada en clau Mundials de l’any que ve. Serà un pas superior i penso que l’UCI pot estar tranquil·la perquè som una seu amb total garantia. Sabem que quan les coses ens acompanyen fem un gran esdeveniment i amb dificultats també ho sabem tirar endavant”, ha assenyalat Marticella.

El director general de l’estació també ha recordat que entremig Andorra acollirà dues Copes del Món més: la Comapedrosa Andorra d’esquí de muntanya, al gener, i la Copa del Món d’esquí alpí femenina, al febrer. A més, Molné, Marticella i Ball han avançat l’interès de seguir treballant junts més enllà del 2024 amb el retorn de noves Copes del Món de BTT. En aquest sentit, tots tres han explicat que les converses han començat i s’espera poder arribar a una entesa.

LA COMPETICIÓ DEL DIA

La pluja ha estat una de les protagonistes de les curses d’avui, i ha posat a prova a tots els ciclistes, que han hagut de saber interpretar a la perfecció el terreny per capitalitzar la millor cursa possible. Mathias Flückiger ha sigut qui millor ho ha fet en el Cross-country Olímpic masculí Elit, situant-se al capdavant des del principi. La prova femenina d’XCO Elit ha tingut una protagonista clara: Mona Mitterwallner. La jove austríaca de 21 anys es va quedar a les portes del triomf en la Copa del Món a Andorra el 2022, en què va ser segona, i avui ha completat una cursa impecable per adjudicar-se la seva primera victòria a la Copa del Món.

XCO WC MTB 2023 (7)
Mathias Flückiger arriba triomfant a la meta.

En la cursa inaugural de la jornada, l’XCO U23 masculí, Riley Amos s’ha imposat a Adrien Boichis. Els dos corredors, segon i primer en el short-track de divendres respectivament, han tingut un frec a frec durant bona part de la cursa, però el nord-americà ha atacat en l’última volta per deixar enrere al francès i endur-se el triomf. En l’XCO U23 femení, la flamant campiona del món, Samara Maxwell, ha atacat només arrencar i ha agafat alguns segons de marge respecte a les perseguidores, però a mesura que ha anat avançant la prova s’ha anat desinflant. La més sòlida ha estat la suïssa Noëlle Buri, que ha mantingut un gran ritme constant, primer per avançar la neozelandesa, i posteriorment deixar-la enrere.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending