Irineu Esteve es luxa la clavícula i estarà un mínim de 3 setmanes aturat

Els metges preveuen que amb un tractament conservador hauria de ser suficient perquè es recuperi, tot i que estan pendents de la ressonància que se li farà demà per acabar de definir el tractament i el temps de recuperació

Irineu Esteve.
Irineu Esteve. ARXIU

Irineu Esteve ha patit una luxació a la clavícula esquerra aquest matí mentre entrenava amb bicicleta a la Seu d'Urgell. A l'espera dels resultats de la ressonància que se li farà demà, tot apunta que seguirà un tractament conservador. Les tres setmanes d'aturada forçada, estan, pràcticament assegurades, tot i que des de la federació d'esquí s'intentarà fer exercicis perquè no perdi condició física.

Una luxació d’1,7 centímetres en la clavícula esquerra és el resultat de la caiguda que ha patit avui, a la Seu d’Urgell, Irineu Esteve mentre realitzava un entrenament en bicicleta. “La caiguda no ha estat forta, sinó que ha caigut malament”, ha indicat el director de la secció de fons, Joan Erola, que ha lamentat la mala fortuna del fondista andorrà en plena pretemporada.

Les primeres exploracions a l’hospital han confirmat la lesió, però fins demà no se sabrà amb certesa l’abast real de la luxació. “Demà s’ha de fer una ressonància per veure si hi ha afectació als lligaments o altres parts de la zona”, ha apuntat Erola, que ha especificat que amb aquesta prova s’acabarà de definir el tractament i el temps de recuperació.

El que si tenen clar és que haurà de parar “un mínim de tres setmanes”, o, com a mínim, baixar la intensitat de l’exercici físic. Tot i el contratemps, des de la federació han volgut extreure la seva vessant positiva, ja que, segons el metge de l’ens i el traumatòleg, amb la seva condició física i musculació de la zona, “amb un tractament conservador hauria de ser suficient per superar la lesió”, per tant, “pràcticament està descartat que hagi de passar pel quiròfan”. Abans de llençar les campanes al vol, però, queden a l’espera dels resultats de la ressonància.

Durant el temps que hagi d’estar aturat, l’objectiu principal, com ha avançat el director de la secció de fons, “serà que no perdi musculació a les cames ni càrdio”. Intentaran refer el pla d’entrenaments, amb el vistiplau del metge i especialistes, per tal que l'aturada forçada l’afecti el menys possible.

Etiquetes

Comentaris

Trending