Els grups feministes demanen explicacions pels premis diferents al torneig de rugby 7

Des de l’Associació de Dones, s’avisa que es pot tractar d’una “discriminació” molt poc adequada en un moment en el qual “es parla molt que l’esport femení no està tan valorat com el masculí”

El cartell amb els premis "desiguals" segons el quadre masculí i femení.
El cartell amb els premis "desiguals" segons el quadre masculí i femení.

L’Associació de Dones (ADA) i Acció Feminista s’han mostrat sorpreses en veure la diferència de premis que s’anuncia al II Torneig Internacional de Rugby 7 d’Andorra. No entenen que es doni una major recompensa per guanyar el quadre masculí que per fer-ho al femení. I avisen que pot ser una “discriminació”. Per això, totes dues entitats tenen previst demanar explicacions a la Federació, organitzadora de la cita esportiva.

Els darrers dies es va compartir el cartell del torneig, que s’ha de celebrar el pròxim mes de juny. I allà s’avança quins seran els premis econòmics pels equips que completin una millor participació. 2.000 euros, en el cas del guanyador en la competició d’homes. En canvi, només 700 en el quadre femení.

El cartell amb els premis "desiguals" segons el quadre masculí i femení.

Relacionat

Polèmica per la “desigualtat” dels premis en un torneig de rugby 7

“No entenem aquesta discriminació”, ha lamentat la presidenta de l’ADA, Mònica Codina. Per això, avisa que “volem demanar a l’organització per veure quina motivació ens donen”. Tot i això, ja avança que “sobta una situació com aquesta”.

I és que, recorda, “fa temps que es parla que l’esport femení no està igual de valorat que el masculí i això és una cosa que hem de treballar”. Evidentment, la polèmica entorn els premis d’un torneig de rugby no hi ajuda. De fet, Codina avança que de cara al dia 22 es vol celebrar una conferència i, entre altres temes, s’abordarà aquest aspecte.

Per la seva banda, en el si d’Acció Feminista també ha causat estupor la situació. Fonts de l’entitat han explicat que també han demanat aclariments a l’ens federatiu. I estan a l’espera de quin és l’argument que es dona abans de fer un pronunciament oficial. Ara bé, les mateixes fonts també avisen que caldran explicacions molt raonables per aixecar la sensació de discriminació que, ara mateix, es té.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending