Polèmica per la “desigualtat” dels premis en un torneig de rugby 7

La competició, que es disputarà al juny, ofereix 2.000 euros per a l’equip masculi que es proclami vencedor i, en canvi només 700 per al conjunt que guanyi el quadre femení

El cartell amb els premis "desiguals" segons el quadre masculí i femení.
El cartell amb els premis "desiguals" segons el quadre masculí i femení.

Queden encara molts mesos però no es pot negar que el II Torneig Internacional de Rugby 7 d’Andorra ja genera polèmica. I, en aquest cas, no pas esportiva. El que ha provocat enuig entre un bon nombre d’internautes és el cartell que anuncia l’esdeveniment. I, més específicament, els premis. La diferència entre la quantia econòmica que s’emportarà l’equip masculí que guanyi el trofeu i la que li pertocarà a l’esquadra femenina ha aixecat importants crítiques.

El Torneig s’ha de disputar a l’Estadi Nacional el 18 i el 19 de juny. En la seva segona edició, la competició es planteja amb un doble quadre: un de masculí, amb setze equips, i un de femení, amb vuit. El problema ha sorgit quan, via el cartell, s’ha pogut comprovar quin serà el repartiment de premis.

Així, el campió del torneig d’homes rebrà 2.000 euros. El finalista, 1.000. I el tercer classificat, 300. Són xifres molt superiors a les previstes per a la competició de dones.

I és que l’equip que es proclami guanyador en el quadre femení rebrà només 700 euros. És a dir, menys de la meitat que el premi previst pels homes. El finalista, només 300. I l’esquadra que quedi tercera, tot just 100 euros.

Aquesta diferència no ha passat desapercebuda a les xarxes socials quan els organitzadors del torneig, la Federació de Rugby i l’European Series Sevens Rugby, han compartit el cartell. Alguns usuaris no han dubtat a denunciar obertament el fet que això suposa una “desigualtat de gènere” i ja s’ha generat un important rebombori. Són uns quants els internautes que han lamentat la “imatge penosa” que s’està donant, just en un moment d’especial sensibilitat en aquest àmbit.

Fonts de la Federació de Rugbi han justificat la diferència de l’import dels premis en el fet que “hi ha més equips masculins que femenins inscrits”. Tot i això, no es nega que la situació va generar un cert malestar entre algunes practicants de l’esport al país. “Es va fer una reunió i se’ls va explicar”, indiquen.

Comentaris (9)

Trending