Un gol de Berto permet Andorra sobreviure a territori ‘Muriqi’

La selecció empata (1-1) a Kosovo en un partit marcat per la sobrietat defensiva i per la ràpida reacció després d’encaixar el gol local, obra de Zhegrova, ja que s’ha aconseguit igualar pocs minuts després i després mantenir el resultat

Un instant del partit disputat a Pristina entre Kosovo i Andorra.
Un instant del partit disputat a Pristina entre Kosovo i Andorra. FAF

Andorra ha sumat el primer punt de la fase de classificació per a l’Eurocopa del 2024. Ho ha fet a Pristina, davant la selecció de Kosovo. Els tricolors han defensat amb ordre davant un combinat liderat per una de les estrelles dels equips modestos a la lliga espanyola, el jugador del Mallorca Muriqi. I quan els balcànics s’han avançat al marcador, han reaccionat amb rapidesa. Berto ha establert un empat (1-1) que després s’ha sabut mantenir.

Tal com era de preveure, Kosovo ha portat la iniciativa del duel des del primer minut davant una Andorra ben situada al terreny de joc. Com s’esperava, també, el principal maldecap defensiu dels tricolors ha estat controlar Muriqi. El davanter del Mallorca ha tingut les principals ocasions locals al primer temps.

Així, al 9’, ha rematat de cap una centrada des de la banda dreta. Iker Álvarez, atent, ha pogut aturar la pilota. Al 21’ ha estat Zenelli qui ha tingut la segona opció dels balcànics, però la seva rematada després de rebre la passada de la mort del punta del conjunt balear, ha estat refusada per un defensa. Ja a prop del descans, ho ha tornat a provar Muriqi, però Iker ha pogut refusar a córner.

En canvi, en atac, la selecció gairebé no ha existit. Capficada totalment a defensar, les contres han estat escasses. Només un intent de Berto frenat en falta a la frontal ha espantat l’afició local. El posterior llançament ha anat a la tanca.

KOSOVO - ANDORRA

Després del descans, Kosovo ha fet canvis per millorar en atac. Andorra, però, es continuava defensant amb ordre. Fins que al 58’, en una de les poques vegades que la selecció ha tirat cap endavant, l’ha penalitzat una pèrdua de pilota. Els balcànics han muntat la contra amb una ràpida passada de Rashica cap a Zhegrova que, sol davant Iker, no ha perdonat.

La tristor, però, no ha durat gaire a les files tricolors. Dos minuts després, ha aprofitat una opció a pilota aturada per empatar. Falta penjada per Cervós cap a l’àrea que prolonga Alavedra i Berto, també de cap, converteix davant la sortida del porter Muric en l’1-1.

Tornava, doncs, toca a defensar. Sobretot en un tram final on Kosovo s’ha bolcat més sobre la porteria d’Iker. El porter tricolor s’ha hagut de lluir davant els intents de Bytyqi (79’) o Fazliji (84’). I la sort ha estat del costat andorrà quan Muriqi (83’) no ha trobat els tres pals. Fins al final, la selecció ha lluitat amb dents i ungles un punt que sap molt bé. I amb el qual Marc Pujol, que ha jugat els minuts de descompte, celebra la seva internacionalitat 107, fet que li permet superar un altre històric de la selecció: Sonejee.

Camp: Estadi Fadil Vikrri. 13.000 espectadors.
KOSOVO (1): Muric, Hadergjonaj, Rrahmani, Kryeziu (Zhegrova, 46’), Paqarada (Rrudhani, 46’), Celina (Muskija, 75’), Fazliji, Berisha, Rashica, Zeneli (Bytyqi, 75’) i Muriqi.
ANDORRA (1): Iker Álvarez, Chus Rubio, Max Llovera, Alavedra, Guillén, Marc García (Moi, 78’), Èric Vales, Marc Vales, Cervós (Víctor Bernat, 92’), Jordi Rubio (Álex Martínez, 68’) i Berto (Marc Pujol, 92’).
Àrbitre: Sebastian Gishamer (Àustria). T.G.: Kryeziu / Marc Vales.
Gols: 1-0, Zhegrova (59’). 1-1, Berto (61’).