Gallardo preveu un retorn de 3,6 milions d'euros i Andorra la Vella n'inverteix 150.000 en l'Ironman

La capital acollirà dues de les proves els mesos de juny i juliol, una cursa cicloturística i un triatló

Comentaris

Les proves Ironman s'han presentat aquest dijous a Andorra la Vella.
Les proves Ironman s'han presentat aquest dijous a Andorra la Vella. ACTUA

El Principat acollírà en el marc de l’Andorra Multisport Festival, que organitza el Grup Ironmanel nou triatló 70.3, la prova de mountain bike Andorra MTB Classic-Pyrénées, la cursa de ciclisme de carretera Andorra 21 Ports i la competició de trail running Trail 100 Andorra-Pyrénées. El comú d'Andorra la Vella inverteix 150.000 euros i el retorn previst és de 3.600.000 euros per les dues proves amb de la capital.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo que ha presentat les competicions amb la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha xifrat el retorn a partir dels participants i dels seus acompanyants i amb una despesa mitjana de 155 euros per dia. Així l'Iroman 70.3 comptarà amb la participació de 1.500 esportistes que vindran amb 4.500 acompanyants, segons les dades que ha proporcionat el ministre.

Aquesta competició tindrà lloc els dies 2,3 i 4 de juliol. La capital també acollirà la cursa cicloturística Andorra 21 Ports, que se celebrarà del 21 al 26 de juny. Aquí, la previsió és de 500 participants i 1.500 acompanyants.

Marsol s'ha referit al fet que la celebració d'aquestes proves, just abans de l'arribada del Tour convertirà la parròquia en una capital de l'esport. Ha opinat que "amb la pandèmia s'ha generalitzat la pràctica esportiva". La cònsol major hi ha afegit que, a més, Andorra la Vella també acollirà al Parc Central el village principal del Festival durant els 15 dies de durada i que també serà escenari de pas d’algunes de les altres proves de l’esdeveniment. Així doncs, la mitja marató (21 km) de lronman es correrà íntegrament a Andorra la Vella i el bike park de l’Andorra 21 Ports se situarà al Parc Central.

Des del Govern, tal ha assenyalat el ministre Gallardo, es vol fer una aposta ferma per esdeveniments esportius de primer nivell per posicionar
Andorra en un sector que va clarament a l’alça i que anualment mou importants xifres de negoci i de turistes. S’estima que actualment l’àmbit de les proves esportives genera el 8% del PIB anual del país. Des d’Ironman, el director regional  al sud d’Europa, Agustí Pérez. ha assegurat que l’Andorra Multisport Festival serà un esdeveniment “únic al món” i l’Ironman més dur, que tindrà la natura com a protagonista.

Comentaris (5)

Trending