El futbol nacional revolucionat amb dos positius a la selecció sub-21 i un confinament a l’absoluta

La federació està a l'espera dels resultats de les proves que s'han fet les darreres hores per saber de quins jugadors podrà disposar Koldo per viatjar aquest dimarts a Letònia

Instal·lacions de la FAF.
Instal·lacions de la FAF. FAF

La detecció de dos casos positius i dos inconcloents en jugadors de la selecció sub-21 de futbol i l’aïllament d’un futbolista més convocat en aquest cas amb l’absoluta està revolucionant el futbol nacional, que resta a l’expectativa dels resultats de les proves a les quals s’han sotmès tots els convocats. Els dos combinats van jugar un partit d’entrenament entre ells la setmana passada i això encara genera més preocupació.

Hores d’ara no està clar ni quin seria el focus de contagi dels dos jugadors sub-21 que estan diagnosticats com a infectats ni, tampoc, de quin entorn són els contactes del futbolista de l’absoluta que és “inconcloent” i que l’han obligat a confinar-se. Però com que resulta que tota la selecció absoluta està concentrada en un cèntric hotel d’Escaldes, s’han hagut de fer controls a tots els jugadors. Pels positius de la sub-21 i per ser contacte de contacte.

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Relacionat

Cinc hospitalitzats per coronavirus

Fonts properes als dos combinats han reconegut que hi ha molta preocupació. De fet, Andorra juga dijous a Letònia en el marc de la Nation League i en les properes hores hauria de viatjar cap aquell país. Però ara tot està en l’aire i pendent dels resultats. Anit mateix a l’hotel es van fer proves serològiques, les de la punció al dit, en el mateix hotel de concentració tant als jugadors sub-21, que van ser citats d’urgència, com als jugadors de l’absoluta que ja estaven ‘reclosos’ a l’hotel. Aquest matí s’han fet les extraccions per ser analitzades per TMA.

Des de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) s’ha informat que estan pendents dels resultats de les proves que determinaran si aquest jugador pot viatjar a Letònia i si algun altre integrant de la plantilla també surt positiu i no pot viatjar demà dimarts al matí. El desplaçament a Letònia es farà en un vol xàrter i a l’arribada, tota la delegació tricolor se sotmetrà a un nou test PCR, a instàncies del Govern letó. Respecte als quatre jugadors de la selecció sub-21 estan aïllats i els dos amb positiu estan descartats per als partits a Turquia i Albània, corresponents a la fase de classificació per al Campionat Europeu del 2021.

També es mira la situació al Principat des de les Illes Fèroe. Són el proper rival andorrà en el marc de l’esmentada Lliga de les Nacions i els jugadors d’aquell petit país s’han de desplaçar a Andorra. Ara mateix, vivint com viuen ells en una mena de bombolla, no ho veuen gens clar i, doncs, l’enfrontament també podria estar en l’entredit. La federació ha volgut destacar que, amb l’objectiu de preservar la protecció i la integritat dels jugadors i del cos tècnic, s’està actuant d’acord amb les indicacions i recomanacions del Govern d’Andorra i la UEFA.

Comentaris

Trending