La Federació garanteix a la Primera RFEF els drets televisius d’aquesta temporada i la vinent

Rubiales admet que hi ha retard per part de Fuchs, empresa que els va comprar, però assegura que, si cal, els diners els avançarà l’ens federatiu, a la vegada que avisa que no hi haurà més moratòria per tenir gespa natural

El president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales.
El president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales.

Els drets televisius amenacen de convertir-se en un autèntic mal de cap pels clubs de Primera RFEF, entre els quals l’FC Andorra. Que des del principi les coses s’han fet malament ha quedat clar ara, amb l’embolic entre Footters, la plataforma que emet els partits, i l’empresa Fuchs, que va comprar els drets. Aquesta darrera s’està endarrerint amb els pagaments acordats. I això preocupava els clubs. La Federació ha volgut llançar una crida a la calma: garanteix que, si cal, transferirà ella els diners promesos als clubs.

Així ho ha afirmat el seu president, Luis Rubiales, en una reunió amb representants de les 40 entitats de la categoria -amb sis absències- que ha tornat a tenir com a eix principal les amenaces a les cinc que van formar, ara fa unes setmanes, una associació per defensar els seus interessos. Novament, ultimàtum: o la dissolen o s’arrisquen a ser expulsats.

Però més enllà d’aquesta guerra federació-associació de clubs, la preocupació de la gran majoria d’entitats estava clara: què passa ara i què passarà la temporada vinent amb els drets televisius de la categoria. Que les coses no van sortir com s’esperava des de l’ens que encapçala Rubiales va quedar clar ja a l’estiu. Es volia un mínim de quinze milions per temporada i l’acord, gairebé sobre la botzina, es va tancar en tot just uns vuit. I per tres anys. El problema és que, ara, ja no és segur ni que es cobri aquesta xifra. Ni ara ni la campanya 2022-23. I es tracta d’una de les partides més importants d’ingressos amb què comptaven els clubs.

Luis Rubiales, president de la RFEF.

Relacionat

L’RFEF garanteix els drets televisius, però només assegura aquesta temporada

La realitat és que Fuchs, l’empresa que va comprar els drets i que els va cedir a Footters, la plataforma d’internet que emet els partits, s’està endarrerint en els pagaments compromesos. Tot fa pensar que el motiu és, de fet, que no rep els diners pactats amb la segona societat, ja que bàsicament els números no quadren. Que no es tenen els ingressos necessaris per realment cobrir la inversió. Rubiales, per ara, ha callat. No ha explicat els motius. En canvi, sí que ha volgut fer una crida a la tranquil·litat.

Als clubs els ha volgut garantir que els diners arribaran. Que, si cal, els avançarà la Federació. I no només ara, sinó també de cara a l’any vinent. “Poden fer els pressupostos amb tranquil·litat. L’RFEF garantirà aquests ingressos passi el que passi”, hauria afirmat, segons recullen mitjans esportius espanyols. També s’hauria mostrat contrari a acceptar una retallada de les condicions econòmiques de l’acord. “Estem negociant per donar facilitats de pagament a Fuchs, però mai una rebaixa respecte a les quantitats del tender”, ha assegurat.

Ara per ara, és una incògnita saber qui retransmetrà els partits de Primera RFEF.

Relacionat

Alerta pel nyap de la venda dels drets televisius de la Primera RFEF

Un altre tema abordat en la trobada ha estat com es cobriran les places que quedin vacants pels descensos administratius. Un ja és segur: el de l’Extremadura. Els clubs han aconseguit imposar la seva proposta: que sempre tingui preferència un equip que hagi militat a Primera RFEF i hagi perdut la categoria al camp que no pas cap de Segona RFEF que no hagi ascendit.

I, compte amb aquest avís de Rubiales que afecta directament l’Andorra. Els requisits marcats per a la competició exigien que els terrenys de joc han de ser de gespa natural. Es donava, però, un any de moratòria. Aquesta no s’allargarà. El president de l’RFEF ha deixat clar que “serem inflexibles amb els requisits de llum i gespa”. I el club tricolor és un dels afectats, ja que, si no ascendeix a Segona A, hauria de buscar un terreny de joc alternatiu.

Comentaris

Trending