L’RFEF garanteix els drets televisius, però només assegura aquesta temporada

En una reunió on s’ha centrat més a atacar i amenaçar els clubs díscols, Luís Rubiales admet que l’afer Fuchs-Footters posa en risc els diners previstos per la retransmissió dels partits a partir de la campanya vinent

Luis Rubiales, president de la RFEF.
Luis Rubiales, president de la RFEF.

Tranquil·litat... però només per aquesta temporada. El caos desfermat amb els drets televisius a Primera RFEF no hauria d’afectar, almenys si es creu el que ha traslladat la Federació als clubs, el cobrament dels diners previstos aquesta campanya. Una altra cosa serà el que pugui passar la vinent i l’altra, que també entraven amb el contracte tancat a l’estiu. La trobada a las Rozas, per tant, no ha calmat del tot les aigües. Al contrari, la tensió ha estat forta amb els cinc equips que han format una associació.

La reunió, convocada d’urgència per l’ens federatiu arran que transcendís que Footters deixava de retransmetre els partits, no ha servit, ni de bon tros, per aixecar la intranquil·litat. Al contrari, s’han generat molts més dubtes. El president, Luis Rubiales, tot just ha volgut assegurar que, malgrat el que ha succeït, la Federació garanteix que els clubs cobraran aquesta temporada els diners acordats arran de la venda dels drets el passat estiu.

Llavors, va ser Fuchs Sports, una societat luxemburguesa, qui va guanyar el concurs. Aconseguia durant tres temporades els drets. Això sí, a un preu molt per sota del que inicialment havia previst l’ens. I els cedia a Footters, que és la plataforma de pagament que ha anat emetent els partits. Fins diumenge. Dimarts, va anunciar que Fuchs no li permetia continuar fent-ho. I dimecres la societat va explicar que agafaria el relleu, a través de la seva web, de forma gratuïta.

timeline tv 2 10 1000x430

Relacionat

Inquietud als clubs de Primera RFEF pel caos desfermat amb els drets de televisió de la categoria

Entre els clubs, entre els quals l’FC Andorra, hi havia, doncs, neguit. Es temia que això pogués afectar els pagaments encara pendents. Si es fa cas al que, segons diferents mitjans, Rubiales ha traslladat als representants reunits (38 dels 40), això no passarà. Fins a finals d’aquesta temporada, es pagarà el que s’havia promès.

Ara bé, a partir del 30 de juny, ja no hi ha res segur. Teòricament, Fuchs té els drets per a les temporades 2022-23 i 2023-24. Però ara cal veure què passa. I Rubiales ha admès que no pot assegurar res. Fins i tot, en algun moment, s’hauria apuntat la possibilitat de tornar a fer un altre concurs. Sembla, però, complicat que llavors es puguin igualar o superar les xifres ja baixes del passat estiu.

De fet, el president de la Federació ha tingut més interès a atacar els cinc equips (DUX, Sanse, Rayo Majadahonda, Linares y Balompédica Linense, aquests dos darrers del grup on juga l’Andorra) que han impulsat l’Associació de Clubs de Tercera Divisió Nacional. Ras i curt els ha exigit que la dissolguin sota amenaça de durs càstigs, inclosos el no pagament de les ajudes promeses i l’exclusió la pròxima temporada de la competició.

Comentaris

Trending