Inquietud als clubs de Primera RFEF pel caos desfermat amb els drets de televisió de la categoria

La Federació convoca una “reunió d’urgència” aquest dijous tot just quan Footters ha anunciat que no pot seguir emetent els partits i que un altre operador, Fuchs Sports ha anunciat que ho farà a partir del cap de setmana de forma gratuïta

timeline tv 2 10 1000x430
timeline tv 2 10 1000x430

Núvols de tempesta planen sobre la Primera RFEF. I, sobretot, amenacen els clubs. La inquietud sorgeix arran de dos fets: per una banda, la plataforma Footters, que emet els partits, no va retransmetre aquest dimarts dos dels ajornats. Per l’altra, la mateixa Federació Espanyola ha convocat una reunió d’urgència per aquest dijous. Un dels temors és que puguin estar en perill els diners pendents de cobrar provinents de la venda dels drets televisius.

Les llums d’alarma s’han encès aquest dimarts. Per un costat, la plataforma Footters va avisar que no podria retransmetre els dos partits ajornats, entre ells el Castilla-Albacete -, per cert, els manxecs van guanyar per 0-1 i han pres el lideratge a l’FC Andorra- del grup 2, que s’havien de disputar. Segons la piulada compartida a Twitter, el motiu és “una decisió unilateral del titular els drets” de la categoria, Fuchs Sports. Per ara no han indicat si també es veu afectat el duel d’aquest dimecres entre Costa Brava i Vila-real B i els del cap de setmana.

Ja aquest dimecres a la tarda, aquesta darrera entitat ha donat més detalls. A través d’un comunicat difós també a xarxes, ha anunciat que, a partir del cap de setmana, es fa càrrec de les retransmissions. Per tant, els partits es podran veure a la seva plataforma. I, en aquest cas, de forma totalment gratuïta. Segons algunes fonts, tot apunta a que la Federació hauria recordat el compromís d’emetre els encontres de la categoria quan va aconseguir els drets, el passat estiu.

Paral·lelament, l’ens presidit per Luis Rubiales va convocar “d’urgència” una reunió amb els 40 clubs de la categoria. Serà aquest dijous a las Rozas i el primer punt de l’ordre del dia serà parlar dels “drets de televisió” així com, també, de la “revisió de la política d’ajuts”. Sense que hagi transcendit res la combinació de tots dos fets ha generat una important inquietud en els clubs.

Un instant de la reunió entre Federació i clubs de Primera RFEF.

Relacionat

Footters seguirà emetent els partits de l’FC Andorra però pagarà molt menys del previst

Cal recordar que una part important dels ingressos provenen de l’acord per la venda dels drets d’emissió dels partits, que ja va ser força complicada. A l’estiu, la Federació volia obtenir quinze milions d’euros per temporada, però la xifra final va quedar molt per sota d’aquest desig. Ara es tem que la no retransmissió dels partits intersetmanals pugui estar relacionada amb problemes econòmics per part de Footters. I això posaria en risc el cobrament de part dels diners compromesos, fet que comportaria una complicada situació per a la gran majoria d’entitats.

L’FC Andorra també serà present a la reunió. El director esportiu, Jaume Nogués viatjarà en persona a Madrid. Fonts del club han admès que encara hi ha pendent el cobrament de part dels diners dels drets televisius. Per tant, no s’amaga una certa preocupació pels motius que puguin haver-hi al darrere tant de la convocatòria d’urgència com de la no emissió de partits. Un altre punt de l’ordre del dia de la dita trobada sí que sembla clar: a la Federació no li ha agradat que cinc dels clubs de la categoria hagin impulsat una associació, com es va saber en publicar-se al BOE la seva creació.

Comentaris

Trending