L’FC Andorra jugarà al Nacional després que l’atletisme es tanqui en banda amb el Comunal

Hi ha acord entre les diferents parts per intentar una cohabitació difícil entre rugby i club tricolor, un cop constatat que la FAA no els acceptava al Joan Samarra per por a perdre part de les pistes del malmès tartan

Una imatge de l'Estadi Nacional.
Una imatge de l'Estadi Nacional.

‘Fumata’ blanca amb el nou camp de l’FC Andorra. L’equip tricolor jugarà a l’Estadi Nacional i compaginarà la instal·lació amb el rugby. Finament, l’opció del Comunal Joan Samarra ha quedat descartada, principalment per la franca oposició que s’havia aixecat des de la Federació d’Atletisme. Es preveu que els entrenaments ja es puguin celebrar al nou terreny de joc un cop l’equip torni de l’estada de pretemporada que se celebrarà a finals de juliol.

La solució acordada no és pas la que s’havia apuntat des de l’Andorra. El club entenia que pel seu estil de joc i pel fet que la gespa del Comunal és natural, l’exigida per jugar a partir de la campanya 2022-23 a Primera RFEF, la millor sortida era acabar jugant al Joan Samarra, encara que temporalment, i a l’espera que es fessin les obres necessàries per adaptar les instal·lacions, es comencés la lliga al Nacional. Això, però, finalment no serà possible.

En els darrers dies, i davant aquesta possibilitat, la Federació d’Atletisme, fins i tot amb el suport del Comitè Olímpic, havia manifestat la seva oposició. El mateix Pol Moya, el representant masculí, via invitació, als Jocs de Tòquio, havia saltat a les xarxes socials per defensar aquesta postura. El principal argument era la por a perdre dos dels carrils del malmès tartan del Joan Samarra davant la demanda de l’Andorra de poder disposar d’un terreny de joc més gran que s’adaptés a l’estil de futbol pel qual s’aposta des de l’entitat.

Ferran Vilaseca, amb Jaume Nogués, durant la compareixença davant els mitjans.

Relacionat

L’FC Andorra podria jugar primer al Nacional i passar a mitja temporada al Joan Samarra

La pressió ha tingut efecte i, finament, l’opció del Comunal ha quedat descartada. En una reunió celebrada aquest dimecres amb representants del Govern, ministra Riva i cap inclosos, les cònsols d’Andorra la Vella i Encamp, representants dels rugby i del club s’ha tancat l’acord pel qual els tricolors tindran el Nacional com a la seva nova casa. Per fer-ho possible, sí que hi haurà alguns equips de l’oval que aniran al Joan Samarra, però caldrà buscar una cohabitació que, admeten totes les parts, no és presenta senzilla.

Per ara, el que està clar és que els entrenaments del primer equip tricolor hauran de ser obligatòriament al matí. A partir de les cinc de la tarda, el camp haurà de quedar lliure pel rugby. A més s’haurà de tenir en compte l’ús que n’hagi de fer la Federació de Futbol, principalment per a la selecció. Tot un trencaclosques que no sempre serà fàcil d’encaixar. Un dels punts que es demanaran serà intentar que els calendaris permeti jugar de forma alterna amb e VPC.

Cal tenir en compte un altre detall que fa que la solució adoptada potser sigui vàlida únicament per una temporada. Segons es va indicar des de la Federació, els clubs de la Primera RFEF hauran de tenir un camp de gespa natural. Es dona, però, una moratòria d’un any, però, si res canvia, a partir de la 2022-23, el terreny de joc haurà de ser d’herba i, per tant, el pròxim estiu podria ser necessari fer un replantejament.

Paral·lelament, fonts del club també admeten que ara els toca estar molt pendents de com avanci el comú d’Encamp amb el projecte de reforma de Prada de Moles. S’espera que la corporació ultimi el plec de bases que ha de servir per adjudicar tant les obres com la concessió de l’estadi.

Comentaris (1)

Trending