L’FC Andorra podria jugar primer al Nacional i passar a mitja temporada al Joan Samarra

El president del club, Ferran Vilaseca, explica que la solució que agafa més força és iniciar la lliga al primer estadi, més adaptat als requisits, de la nova categoria mentre es fan les obres necessàries per adequar el Comunal

Ferran Vilaseca, amb Jaume Nogués, durant la compareixença davant els mitjans.
Ferran Vilaseca, amb Jaume Nogués, durant la compareixença davant els mitjans. G. P.

Començar la temporada al Nacional per, després, fer el salt a un Comunal ja adaptat als requisits de la Primera RFEF. I, en el futur, un possible retorn a Encamp ja amb un estadi definitiu i “en condicions” de la màxima categoria del futbol espanyol. Aquest seria el full de ruta de l’FC Andorra pel que fa a les instal·lacions, a l’espera de tancar definitivament l’acord a diverses bandes (comuns, Govern, rugby i atletisme) per garantir un terreny de joc per la lliga que viurà el seu tret de sortida a finals d’agost.

Així ho ha explicat el president del club tricolor, Ferran Vilaseca, que ha volgut posar també en relleu l’important avenç fet per l’entitat des de l’inici del projecte liderat pel grup Cosmos de Gerard Piqué. “Vam començar fa tres anys i hem aconseguit fites molt importants. Estàvem a Primera Catalana i era una bogeria pensar llavors que dos anys i mig després estaríem entre els 82 millors equips del futbol espanyol”, ha remarcat.

A mig i llarg termini, el club vol tenir un estadi exclusiu pel futbol i no amaga que li agradaria presentar-se al concurs per reformar Prada de Moles “si es donen les circumstàncies” i, això sí, amb un projecte per tenir un camp de Primera Divisió

En certa forma, són paraules que volien ser una reivindicació davant les necessitats que ara té l’Andorra: disposar d’un estadi que compleixi els requisits, tant els establerts com la Federació com apuntats des del club per competir amb garanties.  “Volem agrair a les institucions el seu compromís; al cap de Govern, que des del primer dia s’ha adonat que hi ha una necessitat a afrontar, a la ministra i al secretari d’Estat. I també a les cònsols d’Encamp i Andorra la Vella”, ha apuntat Vilaseca, que ha afirmat que “tots intentem treballar per trobar una solució al tema de l’estadi”.

En aquest sentit, ha explicat que “hem de diferenciar els requisits de la categoria” de “les exigències pròpies que ens posem per ser un equip d’alt nivell”. Sempre, ha assegurat, “treballant amb passió” i “amb el respecte més gran als altres implicats”. És a dir, al món del rugby i al de l’atletisme, amb qui “sabem que hi ha interessos contraposats o que es friccionen”.

I, malgrat això, s’ha mostrat convençut que “podrem desllorigar la situació” perquè “hi ha bona voluntat i predisposició”. Vilaseca ha negat que “haguem exigit res” si no que “hem explicat clarament quines són les nostres necessitats i què podem oferir a canvi”, al mateix temps que ha donat per fet que “trobarem un punt d’equilibri”. I en això ha volgut recordar que el projecte és ambiciós: “l’objectiu és portar l’equip el més amunt possible”.

Sobre la possible solució, ha posat en relleu que, per un costat, el Nacional “compleix més els requisits” que no pas el Comunal que, per una altra banda, és de gespa natural i, per tant, “més adient a l’estil que busquem”. Per tant, una sortida seria iniciar la lliga al primer camp mentre que al Joan Samarra es fan les obres necessàries per adaptar-lo. Una altra qüestió que caldria acabar de tancar és quina part de la inversió assumiria el club i quina el comú, a banda de com s’adaptaria al projecte més ambició de reforma que la corporació té en marxa”.

Vilaseva admet “preocupació” pel fet que no s’hagi definit encara la venda dels drets televisius de la nova categoria, clau en els ingressos de l’entitat

Això seria el pla a curt termini. A mig i llarg, el club vol tenir “un camp on es pugui jugar a futbol en aquest país, pensant també en la Federació”. I no ha negat que “a Encamp estem molt contents”. Els agradaria tornar, sí, però “s’han de donar les circumstàncies i arribar a un acord amb el comú”. L’Andorra està disposat a presentar-se al futur concurs per la reforma i la concessió de Prada de Moles, però sempre sota unes condicions que siguin assumibles. I, ha deixat clar, “si afrontem una reforma, sigui on sigui, serà per fer un estadi en condicions de Primera Divisió que estigui adaptat també a la realitat del país”.

Per tant, queda clar que l’Andorra jugarà la pròxima temporada a la capital. I això, ha posat en relleu Vilaseca, també pot ser una oportunitat per créixer en massa social. “Serà un bon moment per intentar-ho i tenim clar que ho hem de treballar molt”, ha apuntat.

Inquietud pels dubtes sobre els drets televisius

Les exigències de la Federació per a la nova categoria contrasten, per ara, amb les incògnites pel que fa als ingressos que presenta la Primera RFEF. I Vilaseca no ha negat que això els inquieta. Sobretot pel fet que, de moment, no s’ha tancat cap acord sobre els drets televisius que, justament, havien d’aportar bona part d’aquests recursos als clubs.

El president tricolor, que ha admès que “amb la idea inicial ja tenia reserves”, ha apuntat que “hem de ser realistes i ens hem de preocupar per aquesta situació”. El mandatari ha apuntat que la Federació s’està topant amb un problema a l’hora de negociar amb operadors televisius: el fet que hi ha clubs, especialment els filials, que ja tenen els seus drets venuts. I això complica “una venda conjunta que, al final, sempre aporta més”. Malgrat indicar que”hem de respectar la Federació que està fent la seva feina”, no ha amagat que “ens inquieta perquè és una línia d’ingressos que encara no està definida”.

Comentaris

Trending