La FAN demana (més) explicacions al COA per deixar la natació fora dels Jocs Olímpics

Clotet tramet una carta en la qual demana a Martí que clarifiqui tot un seguit de qüestions, com per exemple que no acudiria cap nedador a Tòquio si no assolia la mínima B

El president de la FAN, Joan Clotet, en una compareixença.
El president de la FAN, Joan Clotet, en una compareixença. FAN

L’enuig o més que això del món de la natació amb el Comitè Olímpic Andorrà (COA) per la gestió de les invitacions per als Jocs Olímpics i el fet de no facilitar cap ‘wild card’ a nedadors continua cuejant. La decepció és gran tal i com evidencia el president de la Federació Andorrana de Natació (FAN), Joan Clotet, en una carta tramesa al seu homòleg de l’ens olímpic del Principat, Jaume Martí, a través de la qual li demana explicacions per diverses qüestions. En certa manera, i implícitament, Clotet acusa Martí i el seu equip de mentir.

En la carta, tramitada avui davant el COA, el president de la FAN exigeix a Martí i a Antoni Guerra, com a representants de l’Olimpisme del país i a tenor de les explicacions donades per justificar que Bernat Lomero i Nàdia Tudó quedaven fora dels Jocs de Tòquio, que aclareixin  tot un seguit d’aspectes que “han generat dubtes i cert malestar”. En primer lloc demanen amb qui es va acordar que si els nedadors no assolien la mínima B no tindrien tampoc ‘wild card’. “Donat que en aquell moment jo ja feia part de la junta com a vice-president, li agrairia que ens informés sobre quina persona va ser amb la que el COA va arribar a dit acord”, manté Clotet.

Lomero saluda a la càmera abans de saltar a l'aigua en una de les seves proves.

Relacionat

Cisma entre el món de la natació i el Comitè Olímpic per les ‘wild cards’ de Tòquio

També demana explicacions sobre on es diu que els atletes amb beques de solidaritat olímpica tenen prioritat per ser seleccionats per sobre dels que tenen un altre tipus de beques. O com pot ser que les places d’universalitat, “que en el cas de la natació concedeix la FINA, estiguin condicionades pel fet que Andorra tingui atletes qualificats en altres disciplines”. El president de la FAN mostra el seu malestar perquè no s’han tingut en compte els motius exposats perquè s’atorguessin unes invitacions a Lomero i Tudó i es demana “quins criteris s’han utilitzat per decidir quins atletes” acudeixen als Jocs Olímpics i quins no.

En aquest sentit, i tot lamentant que la decisió va ser comunicada “tan sols cinc hores abans de la roda de premsa i per correu electrònic”, sense que hi hagués un contacte directe i proper, Joan Clotet reclama la còpia de l’acta de la reunió de la comissió tècnica que eventualment hauria decidit, per motius tècnics, és clar, quins esportistes acaben anant a Tòquio. Alhora, i al final de la carta, Clotet va “partícip” Jaume Martí de “la profunda decepció que aquesta decisió -la no invitació- ha suposat per la junta de la FAN, però particularment per la Nàdia i en Bernat que, al cap i a la fi, són els grans perjudicats en no poder representar Andorra en un esdeveniment tan important i pel qual s’han estat preparant durant molt temps”.

Etiquetes

Comentaris

Trending