Cisma entre el món de la natació i el Comitè Olímpic per les ‘wild cards’ de Tòquio

Bernat Lomero esclata contra el COA per haver-lo deixat sense la possibilitat d’acudir a les olimpíades i considera que la decisió desmotivarà altres nedadors

Lomero saluda a la càmera abans de saltar a l'aigua en una de les seves proves.
Lomero saluda a la càmera abans de saltar a l'aigua en una de les seves proves.

La fractura que ja hi havia entre la Federació Andorrana de Natació (FAN) i el Comitè Olímpic Andorrà (COA) per les invitacions per poder acudir als Jocs Olímpics de Tòquio és ara un cisma en tota regla. I mentre els dirigents federatius esperen a dilluns a disparar contra l’equip de Jaume Martí i la seva decisió de deixar sense efecte les ‘wild cards’ de la natació, un dels afectats directes, Bernat Lomero, ha esclatat sense embuts contra el COA, a qui acusa de fer un flac favor als nedadors joves del país.

A través de les xarxes socials, Lomero acusa el COA d’usar una doble vara de mesurar en funció de l’esport de què es tracta. “Aparentment, fer 13 rècords nacionals en temporada i mitja, un 5è d’Espanya Absolut, medalles de Catalunya Absolut i la beca de la federació internacional de natació no són arguments suficients per a convèncer el COA de portar-me als JJOO amb la invitació que em correspon”, escriu el nedador en una piulada, abans de respondre altres persones que li fan costat.

Tudó i Lomero.

Relacionat

La natació andorrana no tindrà cap representant a Tòquio

El COA va confirmar aquest dijous que ni Lomero ni Nàdia Tudó tindran plaça per a Tòquio perquè estan a “anys llum” d’aconseguir una mínima B per acudir per mèrits esportius a les Olimpíades. Segons els dirigents esportius olímpics del Principat, l’acord era que o bé s’assolia la mínima esmentada o es quedava fora de la cita esportiva universal per excel·lència. La decisió s’ha posat com una cossa al fetge entre el món de la natació. El president de la FAN, Joan Clotet, es pronunciarà dilluns. I es preveu que les seves manifestacions siguin molt dures contra el COA.

En tot cas, Bernat Lomero manté que “segur que posar aquest llistó motiva a la resta de nedadors per seguir entrenant de cara als Jocs dels Pettis Estats d’Europa (JPEE) a Andorra!” I encara hi afegeix: “Amb quins objectius hem d’entrenar els nedadors veient la nul·la predisposició i recolzament (sic) per part del COA?”. El nedador també dóna suport a altres teories més maquiavèl·liques contra Martí i el seu equip, a qui acusa implícitament de moure fils com més li convé. Més quan “vas per la sisena legislatura”. En fi, la polèmica i la ruptura està servida.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending