La natació andorrana no tindrà cap representant a Tòquio

El Comitè Olímpic desestima acceptar les ‘wild cards’ per a Bernat Lomero i Nàdia Tudó tal com demanava la FAN tot recordant que es va acordar que només s’aniria als Jocs si s’assolia una mínima B de la qual estan “a anys llum”

Tudó i Lomero.
Tudó i Lomero. FAN

La natació andorrana no tindrà cap representant als Jocs de Tòquio. Ni Bernat Lomero ni Nàdia Tudó estaran a la cita japonesa. Així ho ha decidit el Comitè Olímpic Andorrà (COA), que justifica la decisió pel fet que cap dels dos ha assolit la mínima B necessària per obtenir el bitllet. Ho ha anunciat el president de l’entitat, Jaume Martí, que també ha confirmat que els Jocs dels Petits Estats se celebraran a Andorra l’any 2025.

Fa setmanes que COA i Federació de Natació mantenien una intensa polèmica. La FAN volia aprofitar les dues ‘wild cards’ que els havia concedit la FINA. El comitè no ho veia clar. I, finalment, s’ha imposat el seu criteri. Cap nedador del Principat viatjarà al Japó. Almenys per llançar-se a la piscina i competir.

“En el seu dia, després dels Jocs de Rio del 2016, es va decidir que només anirien si tenien una mínima B. Cap d’ells ha pogut obtenir-la”, ha recordat Martí, tot posant en relleu que “en el seu dia tothom hi va estar d’acord i ara s’ha aplicat aquesta regla”. A banda, ha volgut remarcar que els nedadors de la FAN “estan a anys llum de la mínima B”.

Nadia Tudó i Bernat Lomero són els nedadors que la FAN vol enviar a Tòquio.

Relacionat

La guerra de les ‘wild cards’

Martí admet que ni Lomero ni Tudó “han pogut entrenar com tocaria” tant per culpa de la pandèmia com per la manca a Andorra d’una piscina de 50 metres després de l’incendi dels Serradells. Entén, però, que “tothom ha tingut aquests problemes”. I, per tant, considera que la millor decisió, tot i que “sap greu”, és aquesta. “La prenem perquè hem de fer un paper correcte als Jocs”. En aquest cas, a més, entén que reduir la delegació és positiu tenint en compte la situació sanitària.

Per tant, la representació andorrana a Tòquio es limitarà només a dos esportistes. Un, la palista Mònica Dòria, que s’ha classificat per mèrits esportius. L’altre, un representant de la Federació d’Atletisme, via, aquest cop sí, ‘wild card’. En funció dels resultats esportius del cap de setmana s’acabarà decidint qui entre Pol Moya y Nahuel Carabaña.

Jocs a Andorra el 2025

Per altra banda, Martí també ha revelat que l’assemblea dels Jocs dels Petits Estats ha acceptat la proposta del Principat per acollir-los el 2025. D’aquesta forma, es recupera la cita que s’havia d’haver celebrat aquest any i que, ja el 2020, es va optar per ajornar vist l’esclat de la pandèmia.

“Ara ja és oficial”, ha indicat el president del COA, que ha volgut remarcar la “decisió molt sàvia” de suspendre els Jocs. “No hauria pogut ser una festa de l’esport. Esperem que el 2025 puguem tenir més color i ambient”, ha manifestat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending