La FAF vol començar a l’estiu les obres del nou camp d’Encamp, amb una inversió de més de 4 milions

El secretari general de l’ens, David Rodrigo, entén que “hem de ser aliens” a la campanya d’oposició per part d’alguns veïns i deixa clar que “si compleix la normativa del comú, el farem”

La zona on es farà el camp de futbol
La zona on es farà el camp de futbol Gabriel Pérez

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) espera poder començar a inicis d’estiu les obres del nou camp que es vol construir als terrenys de l’antic càmping Internacional, a Encamp. L’ens preveu que uns treballs amb una durada entre 18 i 24 mesos i una inversió superior a quatre milions d’euros, aportats per la UEFA. Sobre l’oposició veïnal, des de l’entitat es té clar que el projecte es presentarà davant el comú i si compleix la normativa de la corporació, es tirarà endavant.

El nou camp és un dels punts claus d’un dels sis objectius marcats per la FAF en el Pla Estratègic 2021-2024, que ha estat presentant pel president, Felix Álvarez, i el secretari general, David Rodrigo. Concretament, l’ens vol millorar de forma clara les infraestructures disponibles per a la pràctica de futbol i, aquí, és on entra el nou estadi. Des de l’ens es té la intenció de destinar-hi gairebé tota la subvenció que, per aquests quatre anys, aportarà el programa HatTrick de l’UEFA, 4,3 milions.

Així, actualment ja s’està elaborant el projecte executiu, que es confia poder tenir en dos mesos. Després, tocarà el procés d’adjudicació de les obres. S’espera que entre juny i juliol es pugui fer ja alguna actuació. En una primera fase -la segona ja es preveu a partir del 2025-, l’estadi tindria una capacitat de 2.000 espectadors, quatre torres d’il·luminació amb el mínim exigit per l’UEFA, quatre vestuaris i un terreny de joc de 105x68 metres. A banda, la voluntat és fer un edifici com a nova seu de la FAF, inclòs un auditori per actes.

Terreny que havia ocupat el Càmping Valira.

Relacionat

Campanya a Encamp per mirar de frenar el camp de futbol als terrenys del Càmping Internacional

Sobre la campanya d’oposició veïnal, amb una recollida de signatures en contra del projecte, Rodrigo ha apuntat que com a federació “hem de ser aliens”. Al seu entendre, “és normal que no agradi a tothom però sí que ho ha de fer a la major part de gent possible”. També ha defensat que “serà bo pel comú i per a la parròquia” i ha deixat clar que “es complirà la normativa que exigeixi la corporació; si decreta que és viable, el farem”. En aquest sentit, ha remarcat que les converses mantingudes amb els responsables parroquials fan preveure que o hi haurà cap problema per rebre el vistiplau.

En la primera fase, la instal·lació tindria una capacitat de 2.000 espectadors, però la voluntat és ampliar-la fins als 6.000 en una segona fase que es finançaria amb subvencions de la UEFA a partir del 2025

En una segona fase, ja de cara al període 2025-28, la FAF preveu una fase que podria convertir l’estadi encampadà en una instal·lació amb capacitat per a entre 5.500 i 6.000 espectadors. Es vol que sigui “un camp per a tots els clubs i per a les seleccions inferiors”, però tampoc es descarta que, ja amb aquest aforament, també pugui ser escenari d’algun partit de l’absoluta. Rodrigo ha defensat que tenir tants terrenys de joc “és una necessitat” per a poder progressar en el rànquing internacional, un altre dels objectius del pla estratègic.

Per assolir aquest, es preveuen diverses accions. Entre elles, la de fer “un full de ruta” personalitzat per als jugadors amb més projecció, fent “anàlisi de tots els partits que juguin”. D’aquesta forma, s’entén que se’ls podrà donar consells per millorar el seu rendiment i, per tant, “això revertirà també en la selecció”. A banda també es vol apostar de forma clara per la mateixa filosofia de joc en tots els equips, inclosos els de l’Enfaf.

Els altres objectius fixats al pla són millorar la marca de la FAF a través de la promoció de l’impacte positiu del futbol en la societat, millorar la governança de la mateixa federació, potenciar el futbol base i donar suport als clubs. El president, Felix Álvarez, ha destacat que “ens marquem unes línies mestres molt exigents i ambicioses” però ha deixat clar que té la “confiança de poder-les complir amb garanties”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending