Campanya a Encamp per mirar de frenar el camp de futbol als terrenys del Càmping Internacional

Un grup de veïns recullen signatures per presentar al comú perquè consideren que el projecte al centre del poble causarà enormes molèsties alhora que devaluarà els habitatges de l’entorn

Terreny que havia ocupat el Càmping Valira.
Terreny que havia ocupat el Càmping Valira. Gabriel Pérez

Un grup de veïns d’Encamp estan promovent una recollida de firmes, de les tradicionals, per frenar la construcció d’un camp de futbol que la Federació Andorrana de Futbol (FAF) projecta en els terrenys de l’antic Càmping Internacional. Volen presentar les firmes al comú per evitar que la instal·lació tiri endavant atès que consideren que estan com està al centre del poble causarà enormes molèsties alhora que devaluarà el preu dels habitatges de l’entorn.

La campanya s’ha posat en marxa aquest dimarts amb una bustiada d’un fulletó informatiu que demana les signatures, que s’han de lliurar en un establiment concret de l’avinguda Joan Martí d’Encamp. En l’exposició de la qüestió, els promotors de la iniciativa diuen que el projecte ja s’ha iniciat amb la tala d’uns quants arbres i recorden que amb unes graderies amb capacitat per entre 1.500 i 2.000 espectadors, “l’impacte visual serà enorme en una zona cèntrica com aquesta, amb una església i un barri antic just enfront”. Afegeixen que “els habitatges situats al voltant del futur camp, cada vegada que es jugui un partit estaran exposats a un nivell altíssim de soroll i als alts i potents focus de llums”.

La zona on es farà el camp de futbol

Relacionat

La FAF farà un camp de futbol al terreny del Càmping Internacional

També es remarca en la justificació de la campanya que “la major part d’aquesta activitat es desenvolupa en horari de descans: caps de setmana i últimes hores del dia (que és quan se sol entrenar)” i que “tot plegat tindrà un impacte molt alt en la nostra vida diària”. També s’incideix en què “normalment un estadi de futbol es construeix als afores d’una població; o bé en una zona industrial, no en ple centre d’un poble. A més, està comprovat que un estadi de futbol rebaixa el valor dels habitatges que es troben a prop”.

Per tot plegat, “per preservar aquesta zona del poble i continuar gaudint dels nostres habitatges sense estar exposats a l’impacte visual i sonor que suposaria aquesta instal·lació”, es demana que s’aportin signatures abans de l’1 de març. Una vegada recopilades, la intenció és fer-les arriar amb posterioritat al comú per mirar si encara és possible frenar el projecte, encara que sembla manifestament complicat.

Comentaris (1)

Trending