La FAF confia tenir enllestit el nou estadi d’Encamp durant el segon semestre del 2023

Les obres s’allargarien unes noranta setmanes i permetran disposar d’un camp amb una graderia de prop de 2.200 espectadors i amb gespa híbrida amb un sistema per mantenir-la calefactada

Representació de com serà el futur estadi de la FAF a Encamp.
Representació de com serà el futur estadi de la FAF a Encamp.

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) ha posat fil a l’agulla per tirar endavant un dels projectes claus dels pròxims anys: la construcció del nou camp a Encamp. Un cop s’hagi decidit quina empresa es farà càrrec de les obres, es calcula que aquesta s’allargaran durant unes 90 setmanes. Per tant, l’estadi, que comptarà amb un complex sistema per mantenir la gespa protegida contra el fred i amb espai per més de 2.000 espectadors, estaria enllestit durant el segon semestre del 2023.

Aquest dilluns, s’ha tancat el termini perquè les empreses interessades a participar en el concurs recollissin la documentació necessària per presentar la seva oferta. Ara, caldrà esperar per veure quines es reben prendre la decisió, que dependrà de la junta de la FAF i de l’arquitecte Carles Puig, dissenyador del projecte. Un estadi se situarà sobre els terrenys del Prat del Germà, a Encamp, part dels quals havien estat ocupats per l’antic Càmping Internacional.

S’instal·larà un complex sistema per mantenir la temperatura adequada, amb fins a set calderes alimentades per un dipòsit de 150 metres cúbics de gas

El procés de licitació s’ha d’allargar encara unes setmanes. Després, un cop adjudicada l’obra, s’iniciarà un procés que haurà de culminar amb la posada en marxa de la nova instal·lació esportiva. Segons es desprèn de la documentació facilitada a les empreses, a la qual ha tingut accés Altaveu, un cop tot el projecte i planificació de la constructora sigui validat, aquesta haurà de tirar endavant. Es dona un termini de 50 setmanes per completar l’encàrrec. És a dir, si res es torça, durant el segon semestre del 2023 hauria d’estar enllestit.

El contracte sí que establirà penalitzacions en cas d’endarreriments injustificats a l’hora de completar la construcció. Així, s’estableix un càstig equivalent a un 1% del pressupost per cada mes de retard. A banda, l’empresa escollida haurà de deixar una fiança del 5%.

El cost estimat del projecte se situa en uns 6,5 milions d’euros. La gran part d’ells es finançarà via la subvenció prevista pels pròxims anys del programa ‘Hat Trick’ de la UEFA. L’estadi serà relativament ambiciós, amb una graderia per a prop de 2.200 espectadors. Un altre detall que es vol tenir en compte és que s’aposta per una gespa hibrida. És a dir, no artificial del tot sinó barreja.

Això implica també una cura especial. Sobretot durant l’hivern. Per això, es preveu que sigui calefactada. S’instal·larà un complex sistema per mantenir la temperatura adequada, amb fins a set calderes alimentades per un dipòsit de 150 metres cúbics de gas.

El concurs impulsat per la FAF està obert únicament a constructores andorranes. Es vol que sigui una societat del país qui es faci càrrec dels treballs. Tot i això, no es tanca del tot la porta a la participació estrangera. Així, hi ha l’opció que es presenti via Unió Temporal d’Empreses, amb una condició: que la del país tingui un mínim del 51% dins l’acord.

Comentaris (3)

Trending