Evans i el Betis deixen el MoraBanc amb olor a difunt

Els tricolors que han anat sempre a remolc, funcionant només a cop de triple i Hannah, se situen cuers a la classificació fent un darrer quart penós (76-93)

Evans i Hannah, els dos grans protagonistes del partit d'aquest dissabte.
Evans i Hannah, els dos grans protagonistes del partit d'aquest dissabte. ACB MARTIN IMATGE

El MoraBanc s'ha situat cuer de la classificació després d'un partit contra el Betis que havien de guanyar sí o sí i que ha perdut per 76-93. Els homes de David Eudal han ofert una molt mala imatge contra un rival directe, encaixant 93 punts i jugant sense la intensitat que calia un matx d'aquestes característiques. Evans, autor de 29 punts ha estat un malson. La pròxima jornada, el MoraBan, amb el nou fitxatge T.C. Cline, rep el Burgos un altre rival directe.

En absència de Morgan, lesionat en els primers minuts al partit de Gran Canària, Eudal ha col·locat Diagne de quatre. Ha fallat els seus dos primers triples però no Hannah que n'ha encistellat dos de consecutius per contrarestar l'eficàcia andalusa amb Evans i Bertans que havien passat un 2-8 d'entrada. En cinc minuts jugats, el MoraBanc només havia llençat una vegada de dos i tots els punts havien estat des de la línia de 6,75 i de tirs lliures. El partit de tensió màxima pel que hi havia en joc, tot  el poc ambient que hi havia al pavelló, s'havia convertit en un concurs de triples (10 locals i 8 visitants).

El Betis jugava molt còmode, massa i Shannon Evans, amb 11 punts i tres triples era un autèntic malson tot i que, en ocasions, una mica individualista. A l'altre costat, els tricolors havien anotat dues cistelles de 10 intents de dos. Una defensa més pressionat i una atac amb més fluïdesa ha evitat que els andalusos se n'anessin en el marcador (28-32) amb Hannah al rescat amb els seus triples. No obstant, els visitants han pagat amb la mateixa moneda -Evans i Johnson- per fer un parcial de 0-6. Al MoraBanc li faltava una marxa més, la que requeria un partit amb el descens en joc.

Diagne es carregava amb la tercera personal i l'equip de David Eudal vivia en atac de Clevin Hannah (3 de 3 triples). Una jugada seva de 3+1 i dos tirs lliures d'Oriol Paulí han matingut el MoraBanc en el partit. Marxar al descans perdent de vuit punts (38-46) després del que havia passat en els primers 20 minuts es podia considerar positiu. El que ja no ho era tant era encaixar 46 punts a casa en un matx d'aquesta importància. Calia apretar encara més en defensa i, especialment, aturar Shannon Evans. Se n'havia anat al vestidor a la mitja part amb 19 punts, tres rebots i dues assistències. Esclar, però, que en el vestidor bètic, la seva preocupació seria com aturar Clevin Hannah, autor de 12 punts però amb una estadística impecable sense fallar cap tir.

Els triples de Franke han acostat el MoraBanc al marcador en el tercer quart

A la represa, el MoraBanc ha sortit amb un parrcial de 5-0 i dos triples de Franke, mentre que Evans se situava ja en 24 punts. Els atacs superaven les defenses en un intercanvi de cistelles i un festival anotador. A priori tot apuntava a que seria un partit amb pocs punts. En menys de quatre minuts després del descans, els dos equips havien anotat 30 punts. Franke s'inflava a triples, arribava als 19 punts, i posava el seu equip a tres punts (62-65), cosa que obligava Luis Casimiro a aturar el partit amb un temps mort. El parcial de 8-2 ha animat també el públic que ha començat a pressionar fins que ha reaparegut Evans amb els tirs des de 6,75 m per acabar el tercer quart amb un inquietant 62-73 per un equip que havia notat la poca presència de Hannah.

A l'inici del darrer quart, el Betis assolia el seu màxim avantatge (62-74) i l'ambient s'ha tornat a refredar.  S'havien jugat tres minuts, el MoraBanc no havia anotat i el parcial era de 0-11 i el Betis 14 punts per sobre. Tres triples seguits fallats pels locals han evitat l'inici d'una eventual remuntada. Per acabar-ho d'arreglar, Johnson ha anotat un triple i els andalusos han afrontat els quatre darrers minuts amb un 66-83. El MoraBanc ha perdut el partit i el bàsquet-average contra un rival directe. És cuer i fa olor difunt, perquè quan et jugues la vida, no pots encaixar un 4-25 en el darrer quart. Els aspectes positius que s'havien apuntat a Màlaga i a Gran Canària, malgrat les derrotes, ha quedat aquest dissabte esmicolats.

MORABANC ANDORRA (76): Hannah 17, Paulí 9, Crawford 4, Olomuyiwa, Diagne 3 -cinc inicial-, Franke 21, Llovet, Miller-McIntyre 4, Arteaga 15, i Jelinek 3. 11 de 14 tirs lliures; 16 de 36 tirs de dos; 11 de 35 triples. 37 rebots, 16 ofensius. 19 faltes personals.

COOSUR BETIS (93): Evans 29, Bertans 11, Johnson III 14, Pasecnicks 7, Brown 13 -cinc inicial-, Wiley 8, Cvetkovic 5, Almazán, i Báez 6. 12 de 16 tirs lliures; 17 de 28 tirs de dos; 15 de 29 triples. 35 rebots, 9 ofensius. 20 faltes personals.

Parcials: 18-24, 20-22, 24-27, 14-20.

Àrbitres: Manuel, Baena i Herrezuelo.