Un error en defensa condemna Andorra en un partit marcat per les pífies defensives

Un autogol de Ponck ha servit els tricolors per igualar la diana inicial de Ryan Mendes, que al segon temps ha fet el segon després que el seu company Furtado li hagi pispat una pilota prop de l’àrea a Sergi Moreno

Aaron Sánchez controla una pilota davant la pressió del visitant Borges.
Aaron Sánchez controla una pilota davant la pressió del visitant Borges. FAF

Oportunitat perduda. Almenys aquesta és la sensació que deixa la selecció després de caure davant Cap Verd (1-2) en l’amistós que servia per preparar el duel oficial davant Malta del proper dissabte a la Lliga de Nacions. El duel ha estat igualat i, fins i tot, al primer temps amb les opcions més clares pels tricolors, però un error en defensa al segon temps ha permet als africans marcar el seu segon gol, davant del qual els de Koldo Álvarez no han tingut capacitat de reacció.

El partit no ha començat bé pels tricolors. Només s’havien jugat set minuts quan els homes de Kokdo Álvarez han encaixat el primer gol. Tot i el 0-1 en contra, els andorrans han aconseguit reaccionar i han començat a buscar la porteria contrària. Sergi Moreno, després d’un mal refús del porter rival, ha tingut la primera bona opció, però el seu xut ha sortit desviat. El premi ha arribat poca estona després.

L’han aconseguit al minut 17, amb una mica de fortuna. Això sí, de la que es busca. Aaron Sánchez ha lluitat una pilota que, a priori, semblava clara per a la defensa africana. La pressió ha tingut efecte i ha provocat que Ponck hagi volgut endarrerir l’esfèrica cap el seu porter, que havia sortit a buscar-la amb la mala sort que l’ha acabat introduint en pròpia porta.

WhatsApp Image 2020 10 07 at 22.44.12(1)
Aaron Sánchez pressiona Ponck, que ha acabat enviant la pilota a la seva pròpia porteria.

A partir d’aquí, el duel s’ha mantingut igualat, però amb la selecció tricolor disposant de les opcions més clares per aconseguir el segon. De fet, la defensa de Cap Verd s’ha estat a punt de fer un altre autogol, quan un dels centrals ha desviat cap enrere una falta picada per Sergi Moreno. L’esfèrica ha marxat per ben poc a l’esquerra del pal.

Encara més clara ha estat l’opció de Luigi San Nicolàs, a la sortida d’un córner. El jugador ha engaltat una bona voleia que un defensa africà ha tret quan es dirigia entre els tres pals sense que el porter semblés tenir gaires opcions d’arribar a la pilota.

Al segon temps, però, el desencert en defensa ha canviat de bàndol. Es jugava el minut 54 quan Sergi Moreno ha recuperat una pilota prop de la seva àrea, però, en lloc de refusar-la, s’ha complicat davant la pressió de Willis Furtado, que li ha acabat pispant. Amb ella, ha assistit Mendes, que no ha perdonat l’1-2.

WhatsApp Image 2020 10 07 at 22.44.11
Un instant del partit.

L’error ha deixat tocada la selecció, a la qual li ha costat refer-se i crear perill sobre la porteria rival, malgrat els canvis introduïts des de la banqueta. Li ha faltat encert a l’hora de combinar i no ha trobat el camí de la porteria.

No ha estat fins al tram final quan la tricolor ha tornat a crear perill. Primer, novament, amb un mal refús d’un defensa a centrada de Cristian Martínez que a punt ha estat de tornar a ser autogol. En l’acció següent, Vieira ha rebut dins l’àrea però el seu xut en posició franca l’ha acabat desviant un rival.

La selecció ja no ha tingut més opcions per evitar la derrota en un amistós que servia de preparació pel proper compromís, aquest sí oficial, dels de Koldo Álvarez. Serà dissabte, també al Nacional, davant Malta.

Camp: Estadi Nacional.

ANDORRA (1): Gomes (Pires, 64’), Marc Rebés (Reyes, 82’), Emili García, Aaron Sánchez (Ferré, 74’), Sergi Moreno (Marc Pujol, 74’), Moisés San Nicolás, Luigi San Nicolás (Vieira, 64’), Rodrigues, Marc García, Víctor Bernat (Critian Martínez, 38’) i Jordi Rubio.

CAP VERD (2): Vózhinha, Semedo (Rodrigues, 56’), Fortes, Ponck, Borges, Rocha Santos (Helder Tavares, 61’), Steve Furtado (Fortes, 65’), Dylan Tavares, Julio Tavares (Lissandro Semedo, 46’), Mendes (Fonseca, 89’) i Willis Furtado (Oliveira, 65’).

Àrbitre: Munuera Montero (Espanya). T.G.: Cristian Martínez / Rodrigues.

Gols: 0-1, Ryan Mendes (7’). 1-1, Ponck, p.p. (17’). 1-2, Mendes (54’). 1-2, Ryan Mendes (54’).